Mainos

Kauhujen lennon matkustajat turvallisesti kotiin – "Huumorilla selvittiin loppuun asti"

Kauhulennoksikin kutsuttu lento Las Palmasista Ouluun pääsi lauantaiaamuna viimein perille. Matkustajien piina kesti lähes 55 tuntia.

Matkanteon viivästymisen syynä oli rikkoutunut lentokone, jonka korjaaminen vaati huomattavasti arvioitua pidemmän ajan. Tämän aikana kotiinpalaajat odottelivat asian selviämistä tuntikaupalla lentokentällä, minkä lisäksi heidät käytettiin uudelleen lepäämässä hotellilla. Lopulta matkalaisia varten hankittiin toinen lentokone hoitamaan matka päätökseensä.

Odottelu oli varsin tuskaista, koska osa odottelijoista sairastui vatsatautiin ja osa kärsi nestehukasta.

”Toiminta ja tiedotus suorastaan ihmisarvoja loukkaavaa”

MTV Uutisten tavoittama matkustaja, joka ei halua nimeään julkisuuteen, kuvailee paluumatkaa pitkäksi ja mutkikkaaksi.

– Ymmärsin niin, että vastuu meistä siinä vaiheessa oli lentoyhtiöllä, jonka toiminta ja tiedotus olivat suorastaan ala-arvoista ja jopa ihmisarvoja loukkaavaa. Onneksi siitäkin selvittiin huumorilla, hän kertoo tekstiviestein.

– Ne, joilla oli sairastelevia pieniä lapsia ja vanhukset, joilla oli lääkkeet ruumassa, heillä ymmärrettävästi oli rankkaa. Ja TUI:n opas oli "helteessä" vastaillessaan tiukkoihin kysymyksiin, matkustaja kertoo.

Hänellä riittää kuitenkin ymmärrystä matkanjärjestäjille, joilla oli matkustajien tapaan vaikeuksia saada asianmukaista tietoa siitä, missä mennään.

Huumori auttoi odotellessa

Hotellissa lepäilykin oli hänen mukaansa hieman haastavaa, sillä sinne päästiin aina liian myöhään: nukkua ei juuri ehtinyt, kun piti jälleen lähteä luovuttamaan matkatavaroita koneen ruumaan. Lopulta matkaan kuitenkin päästiin.

– Lensimme kotiin toisen yhtiön koneella, joka toimi hyvin. Kävimme Portugalissa tankkaamassa ja matka kesti yhteensä noin 8,5 tuntia. Nyt olo tuntuu raukealta pitkän nukutun yön jälkeen, hän kertoo sunnuntaina puoliltapäivin.

Hänen mukaansa lomasta jäi kaikesta huolimatta positiivinen kokemus.

– Löysimme uusia ystäviä, joiden seurassa huumorilla selvittiin loppuun asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja