MTV vastassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla: Aki Manninen kommentoi tapahtumia: "Tää meni ojan puolelle"

"Joulun menetys harmittaa" – Aki ja Rita Mannisen paluulento myöhästyi päiviä 6:45
Yrittäjäpaskunta Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen olivat palaajien joukoissa.

MTV Uutiset oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastassa Cancúnista saapuneita matkustajia.

Tuin järjestämän matkan paluulennon piti alun perin lähteä Meksikosta perjantaina 22. joulukuuta, mutta viivästyi lentohenkilöstön lepoaikojen ylittymisen vuoksi.

Lopulta lähes 300 suomalaismatkaajaa pääsi värikkäiden vaiheiden jälkeen koti-Suomeen tiistaina alkuillasta. Lopullinen lentoaikataulu viivästyi useaan otteseen. Viimein selvisi, että EuroAtlantic Airwaysin operoima kone saapuisi Suomeen Portugalin Lissabonissa tapahtuvan tankkaustauon kanssa.

Yrittäjäpaskunta Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen olivat palaajien joukoissa. He kertoivat olevansa helpottuneita kotiin pääsystä. Aki Manninen kertoi olleensa huolissaan viimeisen lennon aikana.

– Ton lennon jälkeen luulin, että en Suomen maata enää näe. Siinä oli sellaiset tuntemukset rouvan kanssa. Katottiin toisiamme, että voiko tää pitää paikkansa. Se oli tosi vanha kone. Monella muulla oli samanlainen olo.

– Me puhumme kaikkien 300 matkustajan puolesta. Jos emme olisi laittaneet tätä julkiseksi, niin näitä epäkohtia ei olisi tullut ilmi. Kyse ei ole valittamisesta. Tää meni ojan puolelle, Manninen totesi.

Manniset ovat kommentoineet tapahtumia sosiaalisessa mediassa.

Vajaan 300 suomalaismatkustajan paluu Meksikon Cancúnista viivästyi useilla päivillä. Paluulennon piti alkuperäisen aikataulun mukaan lähteä Helsinkiin perjantaina, mutta lento viivästyi Tanskassa olleen myrskyn ja siitä seuranneen lumipalloefektin vuoksi.

Myöhästyneen paluulennon oli määrä lähteä maanantaiaamuna, mutta se viivästyi jälleen Meksikoon matkalla olleen koneen jouduttua laskeutumaan Portugalin Lissaboniin tankkaamaan.

Yksi saapujista oli joensuulainen Samuli Vartiainen, joka osasi sanoa tarkan ajan koneen viivästymiselle.

– 75 tuntia 45 minuuttia oltiin myöhässä. Ei ollut kovin hauskaa loppujen lopuksi, Vartiainen sanoi.

Vartiainen kertoo saaneensa lähdön viivästyttyä ensin yhden hotellihuoneen, mutta joutuneensa vaihtamaan vielä kerran toiseen hotelliin.

– Ikinä aikatauluista ei ollut kunnolla tietoa.

Vartiainen kertoo Tui:n laittaneen eilen viestiä korvauksista.

– Näistä extrapäivistä ei mennyt omaa rahaa. Tui pisti eilen viestin, että kaikille laitetaan automaattisesti 600 euroa, Vartiainen sanoo.

Tui: Pahin mahdollinen aika viivästymiselle

Kentällä tapahtumia kommentoi myös Tui Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen. Hän sanoi olevansa helpottunut, että matkustajat pääsivät vihdoin Suomeen.

– Onhan tämä helpottava tunne, kun näin luvattoman pitkä viivästymine on ollut. Olemme todella pahoillamme. Tämä on pahin mahdollinen aika, että joulun aikaan on päässyt näin käymään, Aaltonen sanoi MTV Uutisille.

Aaltonen kertasi myös syyt myöhästymisen pitkittymisen takana. 

– Seuraamme tarkkaan ilmailulakeja, eikä kone päässyt lopulta lähtemään [Kööpenhaminasta], kun vastaan tuli lentohenkilökunnan maksimityöaika. Tässä oli monta epäonnista sattumaa. Piti myös miettiä mistä saa lisää isoja lentokoneita joulun aikaan ja mistä saa lisää miehistöä.

Aaltonen sanoi yhtiön käyvän tapahtuneen läpi.

–Totta kai käydään koko prosessi läpi. On peiliin katsomisen paikka, kun tällaista tapahtuu. Käymme viestintää myös läpi. 

Lue myös:

    Uusimmat