Kauhistuttava tilanne Ruotsissa – luistimen terä viilsi jääkiekkoilijan kaulan auki: "Kysyin, että kuolenko minä?"

Ruotsin jääkiekon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla koettiin kauhunhetkiä KRIF:n ja Mörrumin välisessä Blekingderbyssä, kun luistimen terä viilsi Mörrumin kanadalaispuolustaja Caleb Eeftingin kaulan auki.

Torstaina pelattua ottelua ei oltu käyty kuin 43 sekuntia, kun pelottava tapahtuma hiljensi koko hallin. KRIF:n pelaaja menetti tasapainonsa ja luistimen terä osui suoraan Eeftingin kaulaan. 

– Näin luistimen tulevan minua kohti, mutta en aluksi ymmärtänyt, että se oli viiltänyt minua. Tunsin vain samperin osuman ja luulin, että luistin osui kypärään, Eeefting kertoi Sportbladetille.

Hetkeä myöhemmin hän näki, kun verta alkoi tulla valtavasti ja hän joutui paniikkiin. Eefting reagoi nopeasti ja luisteli vertavuotavana vaihtoaitioon. Samalla hän ajatteli pahinta.

– Huusin, että minä kuolen. Ajattelin ainoastaan, että pääsisin pois jäältä ja toivoin, että joku voisi auttaa minua, Eefting sanoi.

Apua löytyi kuitenkin nopeasti.

– He laittoivat kaulalle painetta ja pakottivat minut maahan makaamaan, jotta voisivat yrittää pysäyttää verenvuodon. En tuntenut lainkaan kipua, mutta pelkäsin kuollakseni, kun näin, että paita ja hanskat olivat veren peittämät. Kysyin koko ajan, että kuolenko minä ja he yrittivät vain rauhoitella minua.

Eefting kuljetettiin vauhdilla sairaalaan leikkausta varten.

– Sairaalassa oli paljon ihmisiä ympärilläni. Silloin aloin tuntemaan kipua. En ole koskaan kokenut niin intensiivistä kipua. En välittänyt siitä, vaan sanoin lääkäreille, että he saavat tehdä mitä vain haluavat, kunhan pitävät minut elossa, Eefting kertoi.

Operaatio sujui hyvin ja hän sai menetetyn veren lisäksi ison liudan tikkejä kaulaansa. Eeftingin herättyä pari tuntia leikkauksen jälkeen, hän ei ymmärtänyt missä oli.

– Lääkärit sanoivat, että olin onnekas. Olisin voinut kuolla, jos terä olisi osunut millimetrejä toiseen suuntaan. Fyysisesti oloni tuntuu paremmalta. Henkisesti on raskasta. En tiedä, kuinka tulen reagoimaan, kun palaan takaisin jäälle. Tiedän samalla, että se ei tapahdu uudestaan, joten kaiken tulisi sujua hyvin, Eefting päätti.

Eefting kiitteli Twitterissä vastustaja KRIF:n henkilökuntaa ja totesi, että he pelastivat hänen henkensä. Kiitosta tuli myös sairaalan lääkäreille.

Lue myös:

    Uusimmat