Mainos

Kauhajoen kouluampumisen uhrit omaisille

Kauhajoen kouluampumisen uhrit luovutetaan omaisille.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, että oikeuslääketieteelliset tutkimukset on saatu siihen pisteeseen, että vainajat voidaan luovuttaa omaisille haudattaviksi. Uhrien omaisten kanssa on keskusteltu ja sovittu tapauskohtaisesti luovutuksesta.

Kauhajoen koulutragediassa kuoli yhteensä yksitoista ihmistä. 22-vuotias Matti Saari surmasi reilu viikko sitten opinahjossaan Kauhajoen palvelualojen oppilaitoksessa opettajan ja yhdeksän oppilasta. Lopuksi hän ampui itseään ja menehtyi vielä samana päivänä vammoihinsa sairaalassa.

Kaikki koulusurmien uhrit ovat täysi-ikäisiä. He ovat syntyneet vuosina 1988-1957. Surmansa saaneet ovat kotoisin Kauhajoelta ja sen lähiympäristöstä.

Tapahtumapaikan eristys purettu

Viranomaiset ovat toimittaneet oppilaille ja opettajille joukon tavaroita, jotka jäivät oppilaitoksen tiloihin ampumisen aikaan. Vaille omistajaa jäänyt omaisuus on otettu talteen, jotta koulussa päästäisiin tekemään korjaus- ja muita töitä. Poliisin mukaan tapahtumapaikan eristys on purettu.

- Me olemme saaneet tapahtumapaikan tutkittua niin kuin on suunniteltu, ja sieltä ovat ilmeisesti varusmiehet myös jo tänään poistuneet paikalta, kertoo tutkinnanjohtaja rikostarkastaja Jari Neulaniemi keskusrikospoliisista.

Tutkinnanjohtajan mukaan teon motiivi ei ole aiemmin kerrotusta tarkentunut.

Saaren jälkeensä jättämästään kirjallisesta materiaalista on käynyt ilmi hänen vihansa ja inhonsa yhteiskuntaa kohtaan.

Tutkimuksissa ei ole edelleenkään paljastunut viitteitä siitä, että Matti Saari ja Jokelan kouluampuja Pekka-Eric Auvinen olisivat olleet kanssakäymisessä keskenään.

Poliisilla ei ole myöskään tietoa, kuka on mahdollisesti kuvannut Saaren ampumavideoita, jos joku toinen henkilö tapahtumia ylipäätään on taltioinut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.