Kaudessa yli 700 000 ajokilometriä – tällaisilla autoilla alppimaajoukkue ajaa

Suomen alppihiihtomaajoukkue on ajanut samalla merkillä pian 20 vuotta.

Audi on ollut Suomen alppihiihtomaajoukkueen automerkki pitkään. Alppihiihdon maailmancupia se on myös pääsponsoroinut jo 10 vuotta. Merkki on laajasti mukana alppihiihtomaailmassa, se sponsoroi myös 15 eri maan alppihiihto- ja freestylemaajoukkueita. Suomen laskijat liikkuvat Keski-Euroopan moottoriteillä ja vuoristoetapeilla Audeilla.

– Alppi- ja freestylejoukkueidemme käytössä on noin 15 autoa. Ne ovat pääasiassa quattro- ja farmarimalleja. Tilaa pitää olla, ne on varustettu Packline-suksibokseilla. Ja turvallisuus on tärkeä tekijä niissä olosuhteissa missä joukkueemme liikkuvat, eli pääasiassa pohjoisessa Suomessa, Pohjoismaissa ja Keski-Euroopan vuoristoalueilla, sanoo Skisport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen.

– Lisäksi meillä on VW Transporteita huollon käytössä varusteiden kuljetusta varten, Yhteensä kaikki joukkueen autot liikkuvat kauden aikana noin 700 000 kilometriä, Mustonen lisää.

Parkit Saksassa ja Sveitsissä 

Tietyillä urheilijoilla on myös henkilökohtaiset yhteistyösopimukset Audin kanssa. Suomen joukkueesta muun muassa Marcus Sandellilla on sellainen sopimus. "Valkoisen sirkuksen", supertähti, amerikkalainen Lindsey Vonn liikkuu Euroopassa ollessaan hulppealla RS6-mallilla.

Osa alppihiihdon maailmancupin kisoista käydään Euroopan ulkopuolella. Autot liikkuvat kuitenkin paljon Keski-Euroopassa, jo elokuusta ja lumileirien alkamisesta lähtien aina maaliskuuhun saakka.

– Meillä on autoille parkkipaikat Münchenin sekä Zürichin lentokenttien lähistöllä. Näiden kenttien kautta laskijat paljon liikkuvat. Siellä se karavaani pyörii, Mustonen sanoo.

Pitkä yhteistyö

Audin ja suomalaisten alppinistien yhteistyö alkoi jo vuonna 1996.

– Ensi keväänä vietetään yhteistyön 20-vuotisjuhlia. Kyseessä on erittäin pitkäjänteinen ja merkittävä yhteistyö, Suomen mittapuussa vailla vertaa. Audi ja Esko Kiesi ovat isoja tekijöitä meidän alppihiihdon nousun ja menestyksen taustalla, Mustonen muistuttaa.

Alppihiihdon maailmancup käynnistyi suurpujottelukisoilla Itävallan Söldenissä 24. ja 25. lokakuuta. Seuraavaksi lajin maailmanhuiput kokoontuvat Kittilän Leville avaamaan pujottelun maailmancupia.

MTV näyttää kanavillaan yhtensä 59 alppihiihdon maailmancupin kilpailua tällä kaudella. Kaikki alppihiihtouutiset löydät MTV Sportin sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat