Katuuko prinssi Charles tapaa, jolla hän kohteli Dianaa? Asiantuntijat vastaavat

Kansan mielissä prinsessa Diana on ikuisesti onnettoman liittonsa viaton uhri, mutta mitä ajattelee prinssi Charles?

Prinssi Charlesia on usein syytetty edesmenneen prinsessa Dianan kaltoinkohtelusta avioliiton aikana. Charlesin ja herttuatar Camillan rakkaus roihusi jo kauan ennen prinsessan kihlaamista, mutta Dianalle prinssi kertoi romanssistaan vasta, kun kihlaus oli jo virallinen.

Hämmentynyt prinsessa alkoi epäröidä avioliittoa, mutta tuolloin tämän sisaret ilmoittivat, ettei perääntyminen olisi enää mahdollista. 

Kuninkaallisasiantuntija Penny Junorin mukaan prinssi tuskin edelleenkään ajattelee toimineensa väärin salaamalla romanssinsa. Luultavasti hän näki prinsessan kanssa avioitumisen lähinnä velvollisuutena. 

– Luulen, että hänen mielestään häneen eivät päteneet samat säännöt, koska hän ei saanut mennä naimisiin elämänsä rakkauden kanssa. Hänen täytyi saada perillisiä, joten hänen oli tehtävä tämä kansakunnan vuoksi, Junor spekuloi. 

Prinssi siis tuskin koki olevansa vastuussa vaimonsa hyvinvoinnista, vaan keskittyi täyttämään kuninkaallisen tehtävänsä ja vaalimaan rakkauttaan parhaansa mukaan.

– Charles koki suurta velvollisuutta, ja tietenkin hän halusi rakastamansa naisen, mutta ymmärsi, että hänen täytyy tehdä toisin, toimittaja ja kuninkaallisasiantuntija Christopher Wilson on sanonut. 

Prinsessa Diana kärsi onnettomasta liitostaan syvästi ja sairastui sen myötä syömishäiriöön ja masennukseen, jotka johtivat hänet jopa vahingoittamaan itseään. 

Lähteet: Cheatsheet, Express

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja