Raju väite julki: kuningatar Elisabet suuttui prinsessa Dianalle verisesti – esitti tälle äärimmäisen vaatimuksen

9:28
Prinsessa Dianan kuolemasta 22 vuotta – salaliittoteoriat elävät yhä

Kuningatar Elisabet ei ollut lainkaan vaikuttunut prinsessa Dianan vuoden 1995 avoimesta haastattelusta.

Edesmennyt prinsessa Diana antoi vuonna 1995 kuuluisan haastattelunsa, jossa kuninkaallinen paljasti hänen ja prinssi Charlesin vaikean avioliiton syvimmät ongelmat. Avoin haastattelu sinetöi karikkoisen avioliiton ja lisäksi kirvoitti erittäin napakan reaktion kuningatar Elisabetilta

Kuninkaallisen asiantuntijan Angela Mollardin mukaan kuningatar Elisabet lähetti Dianalle kirjeen, jossa hän käski prinsessaa eroamaan Charlesista ja päättämämään kaksikon kammottavan liiton ennen kuin se pääsisi ajautumaan yhtään pahempaan tilanteeseen. 

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioero tuli lopulta voimaan vuonna 1996. Kaksikon liitto oli kuitenkin käytännössä loppunut jo vuosia aikaisemmin. 

Vuoden 1995 kuuluisassa haastattelussaan Diana vahvisti huhut, joiden mukaan Charles oli jälleen ajautunut suhteeseen vanhan rakkaansa Camilla Parker-Bowlesin kanssa. 

Diana syytti Charlesin uskottomuuden olleen syy kaksikon avioliiton hajoamiselle. Tämä herätti aikanaan paljon ihmetystä siitä, kuinka kyvykäs Charles, tuleva kuningas, oikeastaan olisi johtamaan monarkiaa. Diana myönsi haastattelussa myös olleensa itse avioliiton ulkopuolisessa suhteessa. 

Dianan antama haastattelu vaikutti moniin muihinkin tahoihin kuin itse asianosaisiin. Haastattelun näyttäneen BBC:n hallitus pelkäsi, että haastattelun nähtyään kuningatar Elisabet suuttuisi niin paljon, että yhteistyö kanavan kanssa loppuisi. Kuninkaallisella perheellä ja BBC:llä oli jo siihen mennessä pitkä yhteinen historia, ja kanava oli esittänyt useat kuninkaalliset tapahtumat aikojen saatossa. 

Kuninkaallisen perheen sisällä Elisabet ei ollut ainut, joka pahoitti mielensä Dianan haastattelusta. Kuningattaren pikkusisko prinsessa Margaret suuttui erittäin paljon näkemästään ja tunsi kertoman mukaan Dianan pettäneen koko kuninkaallisen perheen. Kuninkaallisten asiantuntija Craig Brownin mukaan Margaret loukkaantui niin verisesti, että hän poistatti kaikki maininnat prinsessasta kodistaan. 

Vaikka Dianan esikoinen prinssi William oli haastattelun aikaan vain teini-ikäinen, nuoren prinssin kerrotaan olleen niin ikään vihainen äidilleen, joka oli kertonut perheen yksityisistä asioista lehdistölle. Williamin mielipide asiasta on kuitenkin muuttunut vanhemmiten ja nykyään hän ymmärtää, miksi Diana koki tarpeelliseksi selvittää asiat. 

Lähde: CheatSheet

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja