Uutuuskirja: Dianan nainut prinssi Charles itki Camillan perään häitä edeltävänä iltana

Uusi elämäkerta paljastaa synkkiä salaisuuksia prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan onnettomasta liitosta.

Englannin prinssi Charlesin rakkauselämä on ollut otsikoissa koko hänen elämänsä ajan. Suhteiden mutkia setvitään tuoreessa elämäkerrassa, joka kantaa nimeä Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life.

Teoksessa kerrotaan, että prinssi Charlesilla oli jo nuoruudessaan suhde nykyisen vaimonsa Camilla Parker-Bowlesin kanssa. Pari tapasi ja alkoi seurustella vuonna 1971, mutta erosi pari vuotta myöhemmin.

Kirjan mukaan yksi eron syistä oli Camillan historia ja maine miestennielijänä. Eroon vaikutti myös se, ettei 24-vuotias prinssi ollut valmis asettumaan aloilleen. Kaksikko kuitenkin pysyi ystävinä ja vaikka Camilla meni naimisiin, he aloittivat salasuhteen. 

Vuonna 1980 Charles alkoi seurustella Dianan Spencerin kanssa. Prinssiin alkoi kohdistua paineita perheen perustamisesta ja Diana vaikutti olevan oiva puoliso. Paineet kasvoivat, kun lehdistö kertoi kaksikon viettäneen yhteisiä öitä.

Teoksessa kerrotaan, että Charlesin isä prinssi Philip vaati poikaansa tekemään päätöksen Dianan suhteen toteamalla, että naisen maine on vaakalaudalla. Uutuuskirjan mukaan prinssi Charles koki kehotuksen käskynä kihlata rakkaansa, vaikkei ollutkaan siihen valmis.

Charles ja Diana menivät kihloihin helmikuussa 1981 ja häitä juhlittiin jo heinäkuussa.

Kirjassa kerrotaan, että parin ongelmat alkoivat jo ennen häitä. Diana ikuistettiin itkemässä polo-ottelun katsomossa ja kirjan mukaan hän oli toivonut, että häät perutaan.

Myös Charles oli epävarma tunteistaan. Kirjassa kerrotaan, että hän itki häitä edeltävänä iltana, koska hänellä oli yhä tunteita Camillaa kohtaan. Teoksen mukaan Charles nai Dianan siksi, että häntä painostettiin siihen.

Prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan myrskyisä suhde oli suuren mielenkiinnon kohteena läpi liiton. Diana kertoi julkisuudessa, että Charles petti häntä Camillan kanssa. Lopulta onneton pari erosi vuonna 1996. Tapaus oli yksi brittihovin suurimmista skandaaleista.

Diana menehtyi vain vuotta myöhemmin traagisessa kolarissa. Hänen kuolemastaan tulee elokuussa kuluneeksi 20 vuotta.

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla menivät naimisiin vuonna 2005.

Lue myös:

    Uusimmat