Charlesin ja Camillan salasuhteen paljastuminen oli yksi aikansa suurimmista skandaaleista – tämä kohupuhelu vainoaa prinssiä tänäkin päivänä

Prinssi Charles katuu asiantuntijoiden mukaan yhä syvästi puhelua, jonka paljastuminen vuonna 1993 oli valtava kansallinen kohu.

Vuoden 1993 alussa Isossa-Britanniassa alkoi kuninkaallista perhettä koskeva kohu, joka levisi myös yhdeksi kansainvälisistä ykköspuheenaiheista. "Camillagatena" tunnettu kohu alkoi siitä, kun brittimedioissa julkaistiin kuningatar Elisabetin vanhimman lapsen ja kruununperijän prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin välinen, äärimmäisen intiimi puhelinkeskustelu puhtaaksi kirjoitettuna. 

Kyseessä oli valtava skandaali, sillä kruununprinssi Charles oli tuohon aikaan naimisissa lastensa äidin prinsessa Dianan kanssa ja Camilla puolestaan tahollaan naimisissa lastensa isän Andrew Parker Bowlesin kanssa. 

Puhelu nauhoitettiin Charlesin ja Camillan tietämättä jo 1990-luvun alun taitteessa mutta se julkaistiin puhtaaksi kirjoitettuna vasta 1993. Charles ja Diana olivat muuttaneet erilleen vuoden 1992 lopulla, eli kuukautta aikaisemmin. Puhelun aikana Charles muun muassa ilmaisi halunsa "elää Camillan housuissa" ja vihjasi myös haluavansa "olla Camillan tamponi". 

Kaksikko puhui puhelun aikana siitä, kuinka epätoivoisesti he halusivat olla yhdessä ja puhelun päätteeksi totesivat rakastavansa toisiaan. 

– Suuri saavutuksesi on rakastaa minua, Charles totesi Camillalle. 

– Kärsisin mitä vain puolestasi. Se on rakkautta. Se on rakkauden voima, Camilla vastasi. 

Keskustelun julkistaminen päätti lopullisesti myös Camillan ja Andrew Parker Bowlesin 20 vuotta kestäneen avioliiton. 

Asiantuntijoiden mukaan kyseinen puhelu vainoaa Charlesia yhä tänäkin päivänä. Kuninkaalliskirjailija Howard Hodgsonin mukaan Charlesin ja Camillan intiimin keskustelun vuotaminen julkisuuteen on asia, jota prinssi katuu voimakkaasti edelleen. 

– Hän tietää, että ihmiset, jotka eivät suhtaudu sympaattisesti häneen tai monarkiaan tulevat muistelemaan sitä hänen kruunajaisissaan sekä muissa hänen elämänsä merkittävissä hetkissä, Hodgson arvioi. 

– Hän katuu yhä hyvin voimakkaasti sitä häpeää, jonka aiheutti äidilleen sekä on syvästi pahoillaan tuskasta, jota aiheutti sekä omilleen että Camillan lapsille. 

Charlesin ja Dianan avioero astui virallisesti voimaan vuonna 1996 sen jälkeen, kun Charlesin äiti kuningatar Elisabet oli harvinaisella tavalla pyytänyt tahoillaan julkisuudessa avioliittonsa ongelmista avautunutta paria ottamaaan avioeron. Diana menehtyi 36-vuotiaana auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997. 

Camilla ja Charles jatkoivat suhdettaan kaikessa hiljaisuudessa ja hiljalleen Camillasta tuli tutumpi näky Charlesin rinnalla kuninkaallisissa edustustilaisuuksissa. Pari meni naimisiin vuonna 2005, eikä kuningatar Elisabet osallistunut parin vihkitilaisuuteen kirkossa.

Samaan aikaan ilmoitettiin, että kun Charlesista jonain päivänä tulee kuningas, tultaisiin Camilla tuntemaan tittelillä "prinsessapuoliso" kunnianosoituksena Dianaa kohtaan. Camilla ei samasta syystä ole ottanut käyttöönsä Walesin prinsessan titteliä, joka kuului aikanaan Dianalle. 

Paljon on kuitenkin muuttunut, sillä alkuvuodesta 2022 kuningatar Elisabet ilmoitti monien yllätykseksi toivovansa, että Camillasta tulee "kuningatarpuoliso" kun Charlesista tulee kuningas. 

Lähteet: Marie Claire, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat