Mainos

Kattohaikara Joppe menehtyi – Pihtiputaan pihapiirissä suuri suru

1:21

Pihtiputaalla pariskunnan pihapiiriin tykästynyt Joppe-haikara on kuollut.

Kattohaikara Joppe ei jostain syystä lähtenyt tänä syksynä talvehtimaan Afrikkaan, vaan jäi Suomeen. Sille perustettiin ruokarinki, koska se ei enää pystynyt nokkimaan ruokaa jäätyneestä maasta.

Joppe oli säntillinen; joka aamu, hämärän vielä ollessa päällä, se tuli Hytösten pihapiiriin aamiaiselle. Oli muutamia aamuja, kun Joppe tuli vasta kymmeneltä. Mutta aina se tuli. Paitsi tänään aamulla. Kun Joppe ei tänään ollut tullut tavalliseen ruoka-aikaansa, lähti Pentti Hytösen vaimo Anneli etsimään lintua.

Joppe löytyi kuolleena pihan lähettyviltä. Pentti Hytönen epäilee, että se oli lentänyt päin voimalinjaa, joka kulkee heidän talonsa ohitse.

– Sillä oli varmaan mennyt niskat nurin. Löysimme sen noin tunnin päästä tapahtuneesta, koska kaveri oli vielä ihan lämmin. Elvytimme, mutta ei sitä enää henkiin saanut, Hytönen kertoo surullisena.

Hän kertoo olevansa murheen murtama, sillä Jopesta oli heille suurta iloa. Pakkanenkaan ei ollut haikaralle ongelma, sillä sitä syötettiin hyvin. Joppe sai rasvaista kalaa ja lihaa – ja jos pakkanen olisi noussut yli 15 asteeseen, olisivat Hytöset ottaneet sen sisätiloihin.

– Se oli iloinen kaveri kaikin puolin. Elinvoimainen, Hytönen sanoo.

MTV Uutiset kävi tekemässä Joppe-haikarasta juttua viime viikolla. Video on nähtävissä jutun yläosassa. Jopen kuolemasta kertoi ensimmäisenä Yle

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.