Nyt Donald Trumpista avaa suunsa Barack Obama ja teksti on kylmäävää: "Se on ongelma, joka tulee kestämään kauemmin kuin Trump"

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama kuvaili keskiviikkona nykyistä presidenttiä Donald Trumpia misiformaation ”oireeksi” ja sen kiihdyttäjäksi amerikkalaisessa yhteiskunnassa. 

Obaman mielestä kyseessä ei ole vastakkainasettelu "vapaamielisten" ja oikeiston välillä, vaan kaikkien yhteisestä isosta ongelmasta.

– Tämä on amerikkalaisen yhteiskunnan todellinen ongelma, miten luomme reunaehtoja totuudelle, josta ainakin suurin osa ihmisistä voi olla samaa mieltä, Obama sanoi.

Hän puhui myös siitä, kuinka hänen hallintonsa aikana kamppailtiin valheellisen tiedonlevityksen kanssa, mutta sosiaalisen median ja Trumpin hallinnon aikana se on kiihtynyt entisestään.

Obama toisti haastattelussa tukensa demokraattien ehdokkaalle Joe Bidenille, joka on Trumpin vastaehdokas Yhdysvaltain presidentinvaaleissa ensi kuun alussa. 

Trump kehunut salaliittoteorialiikettä

Obama sanoi podcast-haastattelussa keskiviikkona, että vaikka ”konservatiivinen mediarakenne” oli olemassa jo ennen Trumpin astumista presidentin saappaisiin, on nykyinen presidentti toimillaan sallinut QAnon-liikkeen kaltaisten salaliittoverkostojen ujuttautua republikaanipuolueeseen.

FBI on luokitellut QAnon-liikkeen potentiaaliseksi kotimaisen terrorismin uhaksi. QAnon-salaliittoliikkeen väitteisiin kuuluu muun muassa, että Trump työskentelee salaa rikkoakseen pedofiiliringin, johon kuuluu demokraattipuolueen jäseniä ja Hollywood-näyttelijöitä.

Salaliittoteorian oman narratiivin mukaan Q-nimimerkki on korkea-arvoinen Yhdysvaltain hallituksen tai tiedustelupalveluiden työntekijä.

Näille väitteille pedofiiliringistä tai käyttäjän asemasta Trumpin sisäpiirissä ei löydy todisteita. Liikkeen väitteet muistuttavat aiempien salaliittoteoreetikoiden myyttejä, joilla on pyritty aiheuttamaan raivoa ihmisissä poliittisista syistä.  

Trump on kutsunut QAnon-liikettä patrioottiseksi ja useampi republikaanipuolueen jäsenistä on ilmaissut tukeaan liikkeelle.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten Obama puhui valheellisen tiedon ja salaliittojen levityksestä ja Trumpin osuudesta niihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja