Trump vastasi Michelle Obaman kovasanaiseen kritiikkiin jakamalla muokatun videon – poistettiin Twitterin toimesta

1:24
Presidentti Trump kotiutui Valkoiseen taloon kolmen sairaalayön jälkeen. Mitä mieltä sinä olet – haukkooko presidentti henkeään? Katso video Trumpin esiintymisestä yläpuolelta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vastasi entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman videoon uudelleentviittaamalla muokatun version Obaman puheesta.

Michelle Obama julkaisi eilen yli 20 minuuttisen videon, jolla hän kritisoi kovasanaisesti nykyistä presidentti Trumpia. Obama on asettunut julkisesti tukemaan demokraattien ehdokasta Joe Bidenia presidentinvaaleissa.

Obama sanoi muun muassa, että presidentin pelottelu ja valehtelu Yhdysvalloissa levinneistä mielenosoituksista on lisännyt rasismia maassa.

Presidentti Trump ei ole itse kommentoinut suoraan Obaman puheita, mutta vastasi siihen uudelleentviittaamalla näyttelijä James Woodsin tviittiä. Woods on republikaanipuolueen jäsen ja Trumpin aktiivinen tukija. Asiasta uutisoi muun muassa The Independent.

Woodsin tviitissä oli videopätkä Obaman puheesta, jossa hän puhuu protesteista ja rasismista. Taustalle on kuitenkin muokattu kuvaa liekehtivistä rakennuksista, autoista ja mielenosoittajajoukoista.

Videon oli alunperin julkaissut oikeistokonservatiivinen sivusto Rightly News.

Ei ole varmaa, mistä tilanteesta taustalla näkyvä kuvamateriaali on todellisuudessa peräisin.

Aluperäinen tviitti poistettiin

Alkuperäinen muokattu video poistettiin Twitterin toimesta ja se katosi myös presidentti Trumpin seinältä, mutta Woods ja Rightly News on julkaissut sen uudestaan.

Yhdysvalloissa on jo useita kuukausia ollut käynnissä Black Lives Matter (BLM) -mielenosoituksia, joita on järjestetty yli 2 400 eri paikassa.

Trump on jatkuvasti leimannut protestit pelkäksi mellakoinniksi ja ryöstelyksi, kun taas esimerkiksi poliittista väkivaltaa tutkivan ACLED-järjestön mukaan 93 prosenttia BLM-protesteista oli rauhanomaisia, Time kertoo.

Katso ote Michelle Obaman kiivaasta puheesta alla olevalta videolta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja