Katso suorana juuri nyt: Suojelupoliisi arvioi terrorismitilannetta ja Suomeen kohdistuvia kyberuhkia

Suojelupoliisi julkaisee turvallisuuskatsauksen – arvioi terrorismitilannetta ja Suomeen kohdistuvia kyberuhkia 50:48
Live alkaa klo 12.30.

MTV Uutiset näyttää suojelupoliisin tiedotustilaisuuden turvallisuuskatsauksesta suorana kello 12.30. Viime vuoden katsauksessa supo arvioi äärioikeiston uhkan voimistuneen länsimaissa, myös Suomessa.

Suojelupoliisi (supo) julkaisee tänään vuosittaisen kansallisen turvallisuuden katsauksensa, jossa käsitellään muun muassa Suomeen kohdistuvia kyberuhkia sekä terrorismitilannetta.

Viime vuonna supo arvioi katsauksessaan, että tietojärjestelmiä hyödyntävä vakoilu oli koronapandemian takia tavallista aktiivisempaa. Supo arvioi sen myös jatkuvan aktiivisena, koska koronapandemia vaikeuttaa matkustamista.

Merkittävimmiksi Suomea ja Suomen etuja vastaan tiedustelullisesti toimiviksi valtioiksi supo listasi tuolloin Venäjän ja Kiinan.

Supo otti asiaan kantaa myös maaliskuussa, kun sen vuosikirja 2020 julkaistiin. Tuolloin kerrottiin, että supo havaitsi viime vuonna poikkeuksellisen intensiivisiä valtiollisia kybervakoiluyrityksiä, jotka kohdistuivat Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen päätöksenteon valmisteluun. 

Supo arvioi viime vuoden kansallisen turvallisuuden katsauksessaan, että äärioikeiston uhka on voimistunut länsimaissa, myös Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat