Supo: Terrorismin uhka Suomessa edelleen tasolla kohonnut – koronapandemian välittömät uhat turvallisuudelle vielä vähäisiä

9:52
Katso video: Supon päällikkö Antti Pelttari kertoi toukokuussa 2019 MTV:n Uutisextrassa, että Supo varautuu ilmastoterrorismiin.

Suojelupoliisin mukaan terrorismin uhka on Suomessa neliportaisella asteikolla yhä tasolla kaksi, eli kohonnut. Supo arvioi tilannetta tänään julkaistussa vuosikirjassaan.

Katso yllä oleva video: Supon päällikkö Antti Pelttari kertoi toukokuussa 2019 MTV:n Uutisextrassa, että Supo varautuu ilmastoterrorismiin.

Terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden määrä pysyi viime vuonna noin 390:ssa.

Supon mukaan henkilöiden terrorismia tukeva toiminta on kuitenkin aiempaa vakavampaa.

Kansainvälisesti äärioikeistoterrorismin uhka länsimaissa on voimistunut.

Supon mukaan myös äärijärjestö Isis on aluemenetyksistään huolimatta edelleen uhka länsimaille ja sen toimijoilla on pyrkimys terroritekoihin Euroopassa.

Koronapandemian uhka kansalliselle turvallisuudelle toistaiseksi vähäinen

Suojelupoliisi arvioi, että koronaviruspandemian välittömät uhat Suomen kansalliselle turvallisuudelle ovat toistaiseksi vähäisiä. Supon mukaan uhat voivat kuitenkin lisääntyä, jos poikkeusolot pitkittyvät.

Supon mukaan valtiolliset ja ei-valtiolliset toimijat voivat yrittää hyödyntää tilannetta yhteiskunnallisen epävakauden lisäämiseksi.

Poikkeusoloissa myös tarkoitushakuisesti levitetyn disinformaation määrä ja vaikuttavuus voivat kasvaa, Supo sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja