Oletko aina pessyt ulkoiluvaatteesi väärin? Katso oikeaoppiset ohjeet

Vedenpitävien ulkoiluvaatteiden huollosta on hyvä tietää muutama tärkeä seikka jo ennen ensimmäistä pesua.

Ulkoiluvaatteen, jossa on vedenpitävä kalvo, tunnistaa usein vaatteen kauppanimestä, joka voi olla esimerkiksi Drymaxx, Gore-Tex tai Reimatec. 

Vedenpitävän, hengittävän kalvovaatteen kangas koostuu vähintään kahdesta eri kerroksesta: päälikerroksesta, joka on niin tiivis, että sadepisara ei pääse siitä läpi, mutta ilma ja vesihöyry (hiki) pääsevät kulkemaan, sekä alemmasta kalvokerroksesta, jossa on pieniä reikiä, jotta käyttäjän kehon lämmön tuottamat höyryt pääsevät kulkeutumaan vaatteen ulkopuolelle.

Pese vaate säännöllisesti. Älä päästä vaatetta liian likaiseksi, etteivät vedenpitävän kalvon pienet reiät tukkeudu. Likainen vaate myös kuluu nopeammin kuin puhdas. 

Noudata ensisijaisesti vaatteen pesuohjemerkintöjä. Pese vedenpitävät vaatteet erikseen muusta pyykistä, mutta täytä kone korkeintaan puolilleen.

Pese vaate aina nurinpäin vetoketjut ja tarranauhat suljettuna. Käytä nestemäistä hyvin vaahtoavaa pesuainetta tai kalvovaatteille erikseen suunniteltua pesuainetta, mutta älä käytä huuhteluainetta. Kuivaa vaate heti pesun jälkeen joko narulla tai miedossa lämmössä kuivausrummussa.

Katso myös hämmästyttävän koukuttava video – miltä näyttää, kun pesukone pomppii trampoliinilla?

Lue myös:

    Uusimmat