Katso: 7-vuotias Sofia näyttää voimanoston mallia – rauta on nuorelle lahjakkuudelle kevyttä

7-vuotias Sofia Trofimova taitaa voimanoston jo nuorella iällä. Venäjän Jekaterinburgista kotoisin oleva lahjakkuus näyttää videolla rautojen olevan hänelle kevyitä.

Sofia muun muassa kyykkää taitavasti vakuuttavat raudat tangossa. 

Sofia aloitti voimanoston puolitoista vuotta sitten. Hän on neljävuotiaasta eteenpäin harrastanut voimistelua, mikä on kehittänyt voimanostossakin tarvittavaa voimaa ja urheilullista osaamista.

Harjoitusohjelma ei ole kevyestä päästä: kuusi päivää viikossa voimistelua ja yhtenä päivänä voimanostoa. Sofian isä Dmitri Trofimov uskoo, että voimanosto voi olla hyvää jatkumoa tyttärensä orastavalle urheilu-uralle.

– Oletan, että hänellä on lahjakkuutta. Jos voimistelu jää taakse, ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu, voimanosto on nähdäkseni sopiva laji tyttärelleni, isä sanoo.

Kisaamaan Sofia ei vielä nostoissa pääse, sillä kilpailuja järjestetään vain yli yhdeksänvuotiaille. Tytön kerrotaan kuitenkin pitävän kunnostaan huolta tulevia kilpailuja silmällä pitäen.

– Minulla on tunne, että tämä on hänen lajinsa ja hän voi saavuttaa menestystä, jos hän uurastaa sen eteen, isä kertoo.

Voimanoston eri nostomuotoja ovat ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto. Sofia nähdään videolla harjoittelemassa painonnostoliikkeitä, ja hän sanookin pitävänsä eniten tempauksesta, koska on siinä hyvä.

Katso ylälaidan videolta, miten Sofia treenaa.

Lue myös:

    Uusimmat