17-vuotias ruotsalaislupaus nosti ylös massiiviset raudat – ehti uhota jo Suomen-reissulla

17-vuotias ruotsalainen voimanostolupaus Isac Manner on kiskaissut maastavedossa ylös jo komeat 222,5 kiloa.

66-kiloisten sarjassa Ruotsin ennätyksen tehnyt ja nuorten Ruotsin mestaruuden voittanut Manner aloitti voimailun kolme vuotta sitten 14 vuoden iässä. Hän innostui katseltuaan YouTube-videoita, joissa rehkittiin raskaiden rautojen kanssa.

– Silloin ajattelin, että tuossa voisi olla jotain minulle. Menin salille ja kysyin ihmisiltä, joiden kanssa treenaan nykyään, että "haluan aloittaa painonnoston, mitä teen?" Manner kertoi Expressenin mukaan.

Vapaa-ajan juhlimista välttelevä Manner pitää siitä, että kehitys on lajissa niin selkeästi havaittavissa.

– Jos olet kyykännyt 2,5 kiloa enemmän, olet suoriutunut paremmin kuin aiemmin. Se on konkreettista ja selkeä merkki siitä, että olet parantanut suorituskykyäsi.

Kehitystä Mannerilla on totisesti tullut. Helmikuussa hän voitti 66-kiloisissa nuorten Ruotsin mestaruuden nostettuaan maasta 208 kiloa. Samalla hän teki Ruotsin ennätyksen.

Vain muutamaa viikkoa myöhemmin Manner rikkoi ennätyksensä tuloksella 222,5 kiloa, mutta mieli halajaa jo lisää.

Manner viittasi Expressenin tuoreessa jutussa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka oli määrä järjestää Suomen Pornaisissa lokakuussa. Pohjoismaiden voimanostoliitto NPF päätti tosin siirtää kisat syksylle 2021.

– Toivon meneväni Suomeen ja tekeväni ennätyksen vähän suuremmilla painoilla. En kuitenkaan tiedä, järjestetäänkö niitä lokakuussa, se on äärimmäisen epävarmaa, Manner ynnäili.

– Mutta niin kauan kuin en tiedä, kuinka käy, treenaan niin, että ne järjestettäisiin. Siellä tähtään ainakin Euroopan ennätykseen, joka on 240 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat