Katiska-käräjät jatkuu kesätauon jälkeen, MTV paikalla: Niko Ranta-ahoa syytetään ex-avopuolisonsa Sofia Belórfin pahoinpitelystä – mitä Sofia kertoo tapauksesta oikeudessa?

8:43
Katso videolta MTV Uutiset Liven raportti Helsingin käräjäoikeudesta.

Suomen suurimman huumeoikeudenkäynnin eli niin sanotun Katiska-vyyhdin käsittely jatkuu tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Törkeistä huume- ja dopingrikoksista syytetty liikemies Niko Ranta-aho vastaa tänään syytteeseen ex-avopuolisonsa Sofia Belórfin pahoinpitelystä.

Ranta-aho on aiemmin käräjäoikeudelle antamassaan vastauksessa kiistänyt syytteen pahoinpitelystä. Tänään häntä itseään kuullaan asiasta oikeudessa.

Haastehakemuksen mukaan pahoinpitely tapahtui ulkomailla kesäkuussa 2019.

Syytteen mukaan töni ja löi Sofiaa

Syytteen mukaan Ranta-aho teki ruumiillista väkivaltaa Belórfille tönimällä ja lyömällä häntä useita kertoja. Väkivallasta aiheutui Belórfille olkavarteen verenpurkaumia, kipua ja särkyä.

Oikeudessa kuullaan tänään myös Belórfia asiasta. Toistaiseksi ei tiedetä, miten hän asiaan suhtautuu ja mitä hän tulee tapauksesta kertomaan.

Kirjallisina todisteina jutussa on muun muassa Belórfin ja Ranta-ahon WhatsApp-viestejä, joita on taltioitu Ranta-ahon puhelimesta. Viesteistä ilmenee lisätietoja tapahtumista.

Lisäksi Belórfin puhelimesta on taltioitu kuvia, joissa näkyy hänen käsivarressaan olevat vammat.

Edellinen kohtaaminen oli viileä

Ex-pariskunta kohtasi toisensa edellisen kerran kesäkuussa, juuri ennen kuin oikeus aloitti kesätauon istunnoissa. Tuolloin he eivät puhuneet toisilleen sanaakaan.

Belórf ja Ranta-aho erosivat huhtikuussa, kun Ranta-aho oli vielä tutkintavankeudessa ja tiukassa eristyksessä. Tuolloin he olivat olleet jo toisistaan fyysisesti erossa heinäkuusta 2019 eivätkä he olleet koko tutkintavankeuden aikana saaneet edes puhua toisilleen.

Kesäkuussa tunnelma oikeudessa oli hyvin kiusallinen, kun ex-pariskunta odotti käräjäoikeuden turvasalin aulassa istunnon alkua.

Belórf vilkuili useaan otteeseen päivän aikana Ranta-ahoa, mutta tämä ei katsonut lainkaan Belórfiin päin. Tällainen käytös jatkui koko päivän istuntosalissa.

Nähtäväksi jää, miten ex-avopuolisot käyttäytyvät tänään toisiaan kohtaan, kun oikeudessa puidaan pahoinpitelysyytettä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja