Kätesi muuttuvat huomattavasti eri ikäkausina – näin pidät ne kauniina pitkään

Jos haluat pitää kätesi kauniina mahdollisimman pitkään, kannattaa niiden hoitoon kiinnittää huomiota jo parikymppisenä.

Kun puhutaan vanhenemisesta, mieleen tulevat ensimmäisenä kasvojen rypyt ja hiusten harmaantuminen. Tästä huolimatta kädet ja kynnet ovat kuitenkin kehon osa, josta ikääntymisen huomaa ensimmäisenä.

Ikä näkyy nopeasti käsissä siitä yksinkertaisesta syystä, että käsien rasvakerros on varsin pieni. Tämän lisäksi käsien iho altistuu lisäksi päivittäin niin auringolle, kuumalle, kylmälle, vedelle ja kemikaaleille. 

Näin tapahtuu käsillesi....

Parikymppisenä

Newyorkilaisen kauneushoitolan omistaja Donna Perillon mukaan käsistä tulisi pitää hyvää huolta koko elämän ajan, mutta äärimmäisen tärkeää se olisi parikymppisenä. Vaikka tässä iässä kätesi ovat upeimmillaan, kauneuteen ei kannata tuudittautua. Kun käytät käsirasvaa ja aurinkosuojaa päivittäin, kiität itseäsi myöhemmällä iällä.

Kolmekymppisenä

Tämä ikävuosi on aikaa, jolloin yhä useampi nainen odottaa lasta. Raskaus ja hormonivaihtelut ovat hyvin suuria tekijöitä kun puhutaan ihon kimmoisuudesta. Estrogeenin vuoksi rasvainen iho muuttuu entistä rasvaisemmaksi, mutta kuiva iho samalla myös entistä kuivemmaksi. Käsien iho on tyypillisesti melko kuivaa, joten raskauden aikana käsirasva kannattaakin vaihtaa rasvaisimpiin ja kosteuttavimpiin versioihin.

Vaikka et olisikaan raskaana, kannattaa käsien kosteudesta pitää hyvää huolta, sillä iän myötä ihon kosteus vähenee, mikä voi aiheuttaa myös kynsien liuskoittumista ja halkeilua.  Rasvaisempien voiteiden lisäksi Perillo kehottaa hieromaan kynsiä säännöllisesti öljyllä. Oliiviöljy on naisen mukaan erinomainen valinta.

Nelikymppisenä

Jos olet altistanut kätesi nuoruudessa suojaamattomalle auringonvalolle, sen vaikutukset alkavat näkyä tämän vuosikymmenen aikana. Yksi selvä merkki tästä ovat laskimot, jotka näkyvät yhä selvemmin ihon kollageenin vähentyessä. 

Saatat myös huomata, että geeli- ja akryylikynsien käyttäminen aiheuttaa kynsien rikkoutumista, vaikka ne eivät olisi aiemmin aiheuttaneetkaan sinulle harmia. Tämä on yksi merkki kynsien luonnollisesta ohentumisesta. Pitääksesi kädet hyvässä kunnossa, Perillo neuvoo hoitamaan ohentunutta ihoa vahvojen kemikaalien sijaan luonnonmukaisilla tuotteilla. 

Tässä taas yksi muistutus, miksi iho kannattaa suojata auringolta. 

2:53

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja