Katastrofikisan kokenut ruotsalaishiihtäjä kommentoi kolarointiaan Iivo Niskasen kanssa – "Olin niin typerä"

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
Katso videolta: MTV:n kisatiimi summaa Planican MM-kisojen annin.

Iivo Niskanen hiihti miesten perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin kisassa kuudenneksi Planican MM-hiihdoissa. Niskanen oli mukana erikoisessa tilanteessa, kun Ruotsin Jens Burman törmäsi häneen suksienvaihtopisteellä. 

Niskanen johti porukkaa kilpailussa pitkään, mutta jäi loppukirissä muista jälkeen ja loppusijoitus kuudes. Katastrofikisan ja kahdeksanneksi lopulta sijoittunut Burman törmäsi Niskaseen varikkosuoralla 35,5 kilometrin kohdalla.

– Minä olin niin typerä ja huolimaton, että törmäsin Niskaseen. Menin vaihtoalueen puolelle, kun hän oli menossa vaihtoon. Sitä ei saa tehdä. Täysin minun virheeni. Mietin vain, kuinka tyhmä olen, kun en ajatellut asiaa, Burman sanoi Expressenille.

Burman kaatui tilanteessa, mutta Niskanen pysyi pystyssä ja onnistui vaihtamaan suksensa ongelmitta. Ruotsalaishiihtäjällä oli lisävaikeuksia noin 45 kilometrin kohdalla, kun hän yritti vältellä toista törmäystä MM-pronssille hiihtäneeseen maanmieheen William Poromaahan.

– Olin Williamin takana ja hän menetti hiukan tasapainoaan. Silloin pelkäsin, että hän kaatuu eteeni. Hyppäsin refleksinomaisesti hiukan ja menetin itse tasapainoni. Se oli myös tarpeetonta, Burman totesi.

Burman sai kaatumisien jälkeen kärkiporukan kiinni, mutta loppukiriin ei enää ollut paukkuja. Hän hiihti kaksi vuotta sitten 50 kisassa viidenneksi, mutta nyt tuloksena oli kahdeksas sija. Ruotsalainen tunsi olonsa kilpailun jälkeen katkeraksi. 

– Menee liikaa aikaa kaikkeen muuhun tarpeettomaan, kun yrittää päästä mahdollisimman nopeasti ylöspäin sijoituksissa. Se ei ollut hyvä, Burman kertoi.

Hiihdon MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina norjalaisjuhliin, kun Pål Golberg ja Johannes Hösflot Kläbo toivat maalle kaksoisvoiton. Ruotsin Poromaa hiihti pronssille. Suomen voitti kisoissa yhden mitalin, kun miesten viestijoukkue otti hopeaa.

Katso videolta: MTV:n kisatiimi summaa Planican MM-kisojen annin.

Lue myös:

    Uusimmat