Näitkö hiihdon MM-mitalistin erikoisratkaisun? Dramaattinen käänne minuutteja ennen lähtöä oli pilata kaiken

MM-pronssimitalisti Astrid Öyre Slind, 35, erottui Planican yhdistelmäkilpailussa shortsiasullaan, jossa reisien ja monojen välinen iho oli paljaana. Ratkaisu ei ollut kuitenkaan suunniteltu, vaan hätäveto. Dagbladet kertoo norjalaisen kokeneen draamaa vain minuutteja ennen lähtöä.

Planican lauantai jää varmasti kirkkaana Astrid Öyre Slindin muistoihin. 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmähiihto oli hänen ensimmäinen kilpailunsa aikuisten arvokisatasolla, hän saavutti siinä MM-pronssimitalin – ja päivä sai dramaattisen käänteen juuri lähdön alla.

Slind oli lähdössä hiihtämään tavallisessa kilpailuasussaan, mutta kun hän oli pukemassa sitä päälle muutama minuutti ennen kisan alkua, vetoketju meni rikki. Saadakseen puvun nopeasti pois päältä, se piti leikellä.

– En saanut toista pukua monon päälle, joten sekin piti leikata, Slind kertoi Dagbladetille.

Joukkueella oli lähellä sekä sakset että lisäpuku, minkä myötä Slind välttyi katastrofilta. Hän vakuutti olleensa yllättävän rauhallinen.

– Minulla oli hyviä auttajia, Slind kiitteli ja naureskeli pukujen kanssa touhuamiselle.

Tulosruutu selvitti naisten MM-yhdistelmäkilpailun ratkaisut: kaksoisvoitto Ruotsiin ennen Astrid Öyre Slindiä, pronssista loppuun taistellut Kerttu Niskanen viides.

Episodia todistanut norjalainen maajoukkuekaveri Ingvild Flugstad Östberg kuvaili tapahtunutta dramaattiseksi. Hän kertoi kuulleensa Slindiltä huutoa, mutta totesi, että onneksi apu hajonneen vetoketjun jälkeen löytyi.

– Hän ei ehtinyt riisua monojaan, joten hänen piti leikata puku pois. Ja saadakseen toisen päälle, hänen piti leikata se myös auki, Östberg raportoi ja arveli, että shortsit olivat Slindille "luultavasti mukavat".

Seitsemänneksi sijoittunut Östberg näki tilanteessa myös komiikkaa.

– Minun täytyi nauraa vähän. Lähtöön on neljä minuuttia, ja hän alkaa leikata pukua. Onneksi apu oli saksien kanssa nopeasti tarjolla.

Slind ei ollut hiihtänyt yhtään maailmancup-kilpailua vuoden 2014 jälkeen, kunnes palasi viime joulukuussa takaisin. Hän keskittyi välissä pitkän matkan kilpailuihin. 

Ebba Andersson toteutti unelmansa maailmanmestaruudella – "Halusin olla ensimmäisenä suksienvaihdossa" 1:27
Ebba Andersson toteutti unelmansa maailmanmestaruudella – "Halusin olla ensimmäisenä suksienvaihdossa."

Kerttu Niskanen taisteli aivan loppuun saakka MM-pronssista – "Hiukan harmittaa" 2:11
Kerttu Niskanen taisteli loppuun saakka MM-pronssista – "Hiukan harmittaa."

Krista Pärmäkosken oli annettava siimaa perinteisen osuudella – "Kuudes sija oli maksimisuoritus" 1:46
Krista Pärmäkosken oli annettava siimaa perinteisen osuudella – "Kuudes sija oli maksimisuoritus."

Eveliina Piippo kertasi yhdistelmäkisan kaatumistaan – "Siellä sitten oltiin lumessa" 1:11
Eveliina Piippo kertasi yhdistelmäkisan kaatumistaan – "Siellä sitten oltiin lumessa."

Lue myös:

    Uusimmat