Maailmanmestari lyttäsi MM-hiihdot – "Vain norjalaiset ovat tarpeeksi rikkaita"

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
Katso videolta MTV:n MM-tiimin Planican kisojen paketointi.

Maastohiihdon moninkertainen arvokisamitalisti ja maailmanmestari Federico Pellegrino lyttäsi VG:n haastattelussa Planican MM-hiihdot. Italialainen kutsui kisoja kaikkien aikojen huonoimmiksi.

Planican MM-kisoissa on riittänyt keskustelua yleisöfiaskosta. Järjestäjä oli toivonut paikalle 150 000 - 200 000 katsojaa, mutta todellisuudessa lukema on noin 50 000 katsojan luokkaa. Pellegrinon mielestä tyhjät katsomot ei ole ainoa ongelma. 

– Kysykää minulta, että pidänkö Planicasta. Pidänkö lumesta täällä. Kysykää minulta, että tekikö MM-järjestäjät hyvää työtä. Nämä ovat olleet huonoimmat MM-kisat, joissa olen koskaan ollut mukana, Pellegrino latasi.

Sprinttispesialistina tunnettu Pellegrino on ollut mukana MM-kisoissa vuodesta 2011 lähtien. Hän on voittanut sinä aikana kuusi MM-mitalia sprintissä sekä parisprintissä. Pellegrinolla on myös kaksi olympiahopeaa sprintistä.

Italialainen nostaa erityisesti esille pääsylippujen kalliit hinnat ja sen, että valmistelutyöt ovat olleet todella heikolla tolalla. Pellegrinon mielestä on käsittämätöntä, että lippu MM-hiihtoihin maksaa yhtä paljon kuin lippu jalkapallo-otteluun Euroopassa.

– MM-kisat ovat olympialaisten lisäksi tärkein asia, mitä meillä on tässä lajissa. Heidän olisi pitänyt olla valmistautuneita, mutta he eivät olleet sitä. Isossa kuvassa vain norjalaiset ovat tarpeeksi rikkaita ostamaan lippuja, Pellegrino sanoi.

Hiihdon MM-kilpailut tulivat päätökseen sunnuntaina, kun miehet hiihtivät perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin kisan. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Pål Golberg. Hopeaa voitti Golbergin maanmies Johannes Hösflot Kläbo ja pronssia Ruotsin William Poromaa. Iivo Niskanen oli kuudes.

Katso videolta MTV:n MM-tiimin Planican kisojen paketointi.

Lue myös:

    Uusimmat