Iivo Niskanen lyttäsi oman taktiikkaansa, Jari Isometsä nosti esiin erityisen yksityiskohdan– "Ei siitä ole epäilystäkään"

Iivo Niskanen manasi menetettyä mahdollisuutta: "Olin liian ylimielinen – ei voi noin passiivisesti hiihtää" 2:11
Näin Iivo Niskanen summasi oman 50 kilometrin kilpailunsa.

Hiihdon MM-kisat päättyivät sunnuntaina miesten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun. Kisaan kohdistui suuria suomalaisodotuksia Iivo Niskasen mitalin toivossa, mutta mitali jäi saamatta.

Niskanen oli mitalitaistossa vahvasti mukana aina loppukiriin asti, mutta suomalaistähti joutui taipumaan lopulta kuudenneksi. Niskanen kirosi medialle hiihtäneensä taktisesti huonosti, mikä pudotti hänet lopulta mitaleilta.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä ei halua spekuloida sillä, pilasiko Niskasen taktiikkavalinta saumat mitaliin.

– Iivo tuntee omat voimavaransa ja miettii sitä todennäköisesti juuri näin, että olisi pitänyt ajoittaa isku aikaisemmin. Jos iskua olisi ollut kovemmin, niin olisihan siinä eroja tullut. Iivolla on ollut koronan jälkeen todella vaikea kausi, niin kyllähän totuus on se, ettei hän ole yhtä hyvässä kunnossa kuin viime vuonna. Ei siitä ole epäilystäkään. Viimevuotinen Iivohan olisi karannut tuosta – ihan sama millä taktiikalla, Isometsä toteaa.

– Tietystihän taktiikka pitää aina luoda sen mukaan, mikä on tämänhetkinen vire. Siihen tuo ei ehkä ollut oikea taktiikka. Vastausta siihen, että menikö mitali, sitä emme tule ikinä saamaan. Se on urheilun ihanaa spekulaatiota.

Juttu jatkuu videon alla. 

Perttu Hyvärinen keskeytti MM-kuninkuusmatkan: "Tänään ei kilpahiihdosta tullut mitään" 2:08
Perttu Hyvärinen keskeytti MM-kuninkuusmatkan: "Tänään ei kilpahiihdosta tullut mitään."

Muiden suomalaisten osalta kisa meni täysin penkin alle. Ristomatti Hakola taisteli itsensä maaliin jääden yli kahdeksan minuuttia voittajasta. Perttu Hyvärinen ja Ville Ahonen eivät edes hiihtäneet maaliin asti.

– Hakola taisteli itsensä maaliin, mikä on jo parempi kuin keskeytys. Kyllähän senkin ymmärrän, kun Pertullakin oli välineiden kanssa ongelmia ja alkaa olemaan takki muutenkin tyhjä. Eihän se silloin mitään herkkua ole. En kuulu siihen porukkaan, joka sanoo, ettei pitäisi ikinä keskeyttää, Isometsä sanoo.

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää."

Lue myös:

    Uusimmat