Mainos

Kataja: Lisäpaljastuksia luvassa - Snowdenin kaltaisia henkilöitä tarvitaan

Tietovuotaja Edward Snowdenin kaltaisia henkilöitä tarvitaan lisää, että muun muassa veroparatiisien väärinkäytöt paljastuisivat. Näin toivoo Porissa SuomiAreena-tapahtumassa vieraileva kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja.

- Veroparatiiseissa on isot salaisuuden verhot ja olemme pyrkineet niitä avaamaan. Toivomme, että näiden maiden pankkiirit suostuisivat paljastamaan, paljonko esimerkiksi suomalaisia varoja on kätketty, Kataja toteaa.

Hän uskookin, että lisäpaljastuksia on pian luvassa.

- Toivotaan, että tämmöisiä vapaaehtoisia ilmiantajia tulisi sellaisissa tapauksissa, kun kyse on ennen kaikkea laittomasta ja rikollisesta varallisuudesta. Uskon kovasti, että paljastuksia tulee. Kyllä silloin suomalaisetkin ovat nalkissa, jos he ovat tällaiseen menettelyyn turvautuneet.

- Toivottavaa on, että suomalaiset varat palautetaan laillisesti Suomeen, kun näitä paljastuksia tulee, Kataja tähdentää.

Entinen Yhdysvaltain tiedustelupalvelun työntekijä Snowden on ollut jumissa Moskovan lentokentällä kesäkuun 23. päivästä lähtien. Hän paljasti maailmalle Yhdysvaltain laajan vakoilutoiminnan ja on nyt kotimaassaan merkitty mies.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.