Mainos

Katainen: Veropäätöstä muutettiin varmuuden vuoksi

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan energiaverotuspaketti avattiin varmuuden vuoksi.

Kataisen mukaan kukaan asiantuntija ei pysty varmuudella sanomaan, olisiko alkuperäinen verotusratkaisu lisännyt kivihiilen käyttöä ja siten hiilidioksidipäästöjä vuoden tai kahden aikavälillä. Siksi ei voida sanoa, että alkuperäisessä esityksessä olisi ollut varsinaista virhettä.

- Tähän liittyy epävarmuustekijöitä, jotka eivät ole meidän poliitikkojen käsissä. Esimerkiksi Pöyry on laskenut toisenlaisilla olettamilla asioita, ja olettamat voivat olla oikeita tai vääriä kuten VTT:nkin. Yhtä epävarma tai yhtä varma on Pöyry kuin on VTT, Katainen sanoo.

Katainen korostaa, että ympäristöverotusta uudistava paketti on iso kokonaisuus, josta kivihiilen ja maakaasun verotuksen suhde on vain pieni osa.

Ministeri ei myönnä, että päätöksen pyörtäminen olisi ollut hänelle tai kokoomukselle arvovaltatappio, vaikka elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) oli varoitellut kivihiilen liiallisesta houkuttelevuudesta jo ennen budjettiriihen ratkaisuja.

- Se on naurettava ajatus. Tämä on Suomen historian ylivoimaisesti suurin ympäristöverouudistus, jonka Katainen on tehnyt yhdessä koko hallituksen kanssa, Katainen painotti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.