Mainos

Katainen: Venäjän lapsiasiainmiehen puheet puuta heinää

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä Venäjän lapsiasiainvaltuutetun viime aikaisia puheita ei pidä ottaa turhan tosissaan.

- Lapsiasiainmies puhuu puuta heinää, heittää Katainen SuomiAreenan puolueen puheenjohtajille pitämässä ensimmäisessä eduskuntavaalitentissä.

Lapsiasiamies Pavel Astahov sanoi muutama viikko sitten, että Suomessa suomalais-venäläisten perheiden ongelmia ei voida käsitellä yksinomaan suomalaisen lainsäädännön mukaan. Vaikuttaa siltä, että Suomen Venäjä-suhteissa onkin viime aikoina esiintynyt epätavallisen paljon käytännön ongelmia.

Kataisen mielestä Suomessa lasten oikeudet on järjestetty hyvän pohjoismaisen, suomalaisen oikeuskäsityksen mukaan. Suomi on mukana myös kansainvälisessä lastenoikeuksien sopimuksessa.

- Me emme tarvitse mitään erillistä, sosiaalista yya-sopimusta Venäjän kanssa, vaan toivomme, että Venäjä liittyisi myös näihin kansainvälisiin sopimuksiin.

Kataisen mielestä Suomi ja Venäjä harjoittavat hyvää naapuruutta. Ja siihen kuuluu, että pitää voida keskustella myös vaikeista asioista suoraan.

- Puhutaan vaikeista asioista suoraan, ei hyssytellä, eikä paineta verannan alle. Venäjä on meille mahtava kauppakumppani. Ja takavuosien suomettuneesta ilmapiiristä olemme oppineet sen, että silloin menee oikein, kun kohtelemme Venäjää samalla tavalla kuin kohtelemme Ruotsia, Katainen tiivistää.

MTV:n SuomiAreenassa keskustelua johtivat MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sekä politiikan- ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Eeva Lehtimäen juttu Porista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.