Katainen puhui Medvedevin kanssa Sini Saarelasta

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on tavannut venäläisen virkaveljensä Dmitri Medvedevin Moskovassa. Keskusteluissa puheeksi nousi myös Murmanskissa vangittu suomalaisaktivisti Sini Saarela.

Kataisen mukaan Saarelan tapaus ei ole Suomelle poliittinen kysymys vaan konsuliasia. Asiasta kertoi Twitterissä valtioneuvoston viestintäjohtaja Kari Mokko.

Kataisen vierailun pääkohteena oli kansainvälinen innovaatioalan suurtapahtuma Open Innovations Forum. Pääministeri Katainen kertoi Medvedeville, että kaikki venäläiset investoinnit ovat erittäin tervetulleita Suomeen.

– Uskon, että myös Venäjän tuore WTO-jäsenyys on pitkällä aikavalillä kaikkien osapuolten etujen mukaista se ja helpottaa suomalaisten ja venäläisten yritysten hedelmällistä kanssakäymistä, Katainen kertoo.'

Myös viisumivapaus esillä

Keskusteluaiheina olivat myös Suomen ja Venäjän välisen rajaliikenteen tulevaisuus sekä EU:n ja Venäjän välinen viisumivapaus.

– Liikkuvuus maidemme välillä lisääntyy joka tapauksessa jo ennen mahdollisen viisumivapauden toteutumistakin. Tämän vuoksi on tärkeää, että Suomella ja Venäjällä on mahdollisimman selkeä ja yhteinen käsitys rajaliikenteen ja rajainfrastruktuurin kehittämisestä sekä Venäjän ilmatilassa tapahtuvan lentoliikenteen sujuvuudesta. Suomi toivoo, että sama sujuva yhteys saadaan toimivaksi lähiaikoina Venäjän kanssa myös niissä paperi- ja kartonkituotteiden tulleissa, jotka Venäjän pitäisi WTO-velvotteiden mukaan alentaa, Katainen jatkoi valtioneuvoston tiedotteessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat