Mainos

Katainen lupasi ennen vaaleja tasa-arvotupoa korotetulla valtionosuudella

"Hoitajien palkkauksen jälkeenjääneisyys on noin 800 miljoonaa euroa. Sitä ei voi kerta heitolla kuroa umpeen."

Ennen vaaleja kokooomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) sanoi tasa-arvotupon olevan puolueensa keskeisimpiä hallituskysymyksiä.

Hän totesi MTV3:n vaalikeskustelussa 14. maaliskuuta, että hoitajien palkkoja voitaisiin korottaa keskimääräistä enemmän korotetulla valtionosuudella.

- Hoitajien palkkauksen jälkeenjääneisyys tarkoittaa noin 800:aa miljoonaa euroa, mutta ei kai kukaan oleta, että tämä voidaan kerta heitolla kuroa umpeen.

Valtiovalta ei Kataisen mukaan voi olla äänetön yhtiömies palkkaratkaisussa, vaan korotetulla valtionosuudella voitaisiin saada aikaan tasa-arvotupo.

- Meidän täytyy näyttää suuntaa ja todeta, että tupo ei ole tähän saakka hoitanut miesten ja naisten välisiä palkkaeroja kuntoon, Katainen totesi vaalikeskustelussa.

Rahoitus löytyy kasvavasta työllisyydestä

Hoitajien palkkauksen parantamista Kataisen mukaan tarvitaan, koska nyt parikymmentä prosenttia hoitajista lähtee muille aloille tai ulkomaille huonoa palkkausta ja huonoja työsuhteita pakoon.

Rahoituskeinoksi Katainen mainitsi kasvavan työllisyyden.

Samassa MTV3:n vaalikeskustelussa Katainen sanoi kannattavansa myös sitä, että laittomista lakoista langetetaan aiheellinen sakko.

- Pidän kohtuullisena, että jos laittomuuksista tulee mittavia tappioita, niitä pyritään ennakolta ehkäisemään nykyistä suuremmilla sakoilla, hän huomautti.

Huomenta Suomen haastattelussa 12. maaliskuuta Jyrki Katainen otti kantaa myös talouskasvun mukanaan tuoman liikkumavaran käytöstä. Hän ei ollut halukas korvamerkitsemään sitä kokonaisuudessaan sosiaalisiin ja vanhustyön parannuksiin.

- Ei missään nimessä kokonaan. Jos tällaista jakovaraa on, siitä merkittävä osa täytyy myös investoida tulevaisuuden työpaikkojen kehittämiseen, tulevaisuuden talouskasvun vahvistamiseen, Katainen totesi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.