Mainos

Katainen: Hallitus ei hoitajakiistan osapuoli

Valtiovarainministeri painottaa, että hoitajien uhkaavan työtaistelun selvittely on edelleen työnantajan ja Tehyn välinen asia.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen painottaa yhä, että kokoomus ei ole pettänyt vaalilupauksiaan. Katainen sanoo puolueen olevan tyytyväinen, että koulutettujen naisten palkat nostettiin vaalikamppailussa esille. Ministerin mukaan on ainutlaatuista, että valtio on luvannut maksaa ensimmäistä kertaa osan hoitajien palkoista.

Katainen sanoo kokoomuksen olleen tyytymätön siihen, että miesvaltaisissa teollisuusliitoissa päätetään paljonko naiset voivat saada kunnissa palkkaa.

- Vaalien aikana emme kuitenkaan halunneet sitoutua mihinkään euromääriin, koska raha on työnantajien ja työntekijöiden välinen kysymys, Katainen totesi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Kataisen mukaan on hyvä, että hallitus ei uskonut esimerkiksi ay-johtoa, vaan otti kantaa hoitajien palkka-asioihin.

"Neuvotteluihin ei sotkeennuta"

Valtiovarainministeri torjuu kritiikin, jonka mukaan hallitus ei ole puuttunut riittävästi hoitoalan palkkakiistaan, Katainen korostaa, että hallitus ei ole hoitajalakon yksi neuvotteluosapuolista.

Tukirahojen määrä päätettiin Kataisen mukaan jo hallitusneuvottelujen aikana. Varsinaisten neuvottelujen osapuolet ovat tällä hetkellä selkeästi ainoastaan työnantaja ja Tehy, ministeri muistuttaa.

Hoitajien joukkoirtisanoutuminen uhkaa marraskuun loppupuolella. Katainen on sitä mieltä, että eniten irtisanoutumisista kärsisivät kansalaiset. Hallitus on varautunut turvaamaan ihmisten hengen. Hän sanoo kuitenkin luottavansa Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen vankkaan ammattitaitoon ja irtisanoutumisten peruuntumiseen.

141-tuki kuohuttaa

Maataloustukikysymykseen Katainen sanoo, että 141-tuen jatkosta ei pystytä neuvottelemaan järkevästi, jos hallituksen sisällä aletaan riidellä asiasta.

- Hallituksen sisällä ei ole pienintäkään epäselvyyttä, kuinka asia tulee neuvottelupöydässä tulee toimia, Katainen sanoo.

Tuen ja EU:n perussopimuksen yhdistämistä valtiovarainministeri ei kannata. Koplaamisesta on puhuttu, mutta sitä Katainen ei suosi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.