Kasvisnuudeliwokki

  • Munanuudelia
  • ½ rkl + 1 ½ rkl seesamiöljyä
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 purjo
  • 4 porkkanaa
  • 300 g siitakesieniä
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ dl riisiviiniä
  • 1–2 rkl soijakastiketta (1 rkl kalakastiketta)
  • Mustapippuria
  • 2 dl kasvislientä

Keitä nuudelit suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja sekoita ½ rkl seesamiöljyä nuudeleihin. Pidä nuudelit lämpimässä kannen alla. Leikkaa purjo ja porkkanat julienneiksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja siivuta sienet.

Lämmitä öljy kuumassa wokkipannussa ja paista ensin sienet. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ja lisää purjo ja porkkana. Paista 1–2 minuuttia. Kaada riisiviini sekaan ja sen jälkeen loput aineet. Hauduta 2 minuuttia. Tarjoile nuudelien kanssa. Mausta mustapippurilla.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat