Kasvava ahdistus ajoi somevaikuttaja Hanne "Lähiömutsi" Valtarin tekemään kalliin ratkaisun: "Ei ollut muuta vaihtoehtoa"

Lähiömutsi-blogista tunnettu Hanne Valtari teki tietoisen valinnan kohti hitaampaa somea, mitä se tarkoittaa? 5:01
Sosiaalisen median ammattilaisena Valtarin tulot tulevat kävijävirtojen ja mainosten kautta. Miten loikka hitaampaan someen on vaikuttanut hänen tuloihinsa? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Sosiaalisen median vaikuttajille some on työpaikka, joka vie paljon aikaa. Lähiömutsi-blogistaan tunnetuksi tullut Hanne Valtari havahtui siihen, että nopeatempoisemmaksi muuttunut some ottaa enemmän kuin antaa. Hän teki tietoisen valinnan kohti hitaampaa somea, jopa taloudellisen riskin uhalla.

Hanne Valtari kuuluu blogimaailman uranuurtajiin, sillä hänen tarinansa sosiaalisen median ammattilaisena on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 2011. Pelkkä blogikirjoittelu laajentui sittemmin erinäisille sosiaalisen median alustoille, mutta työnkuvan laajentuessa kiristyi myös sen ote Valtarin vapaa-ajasta.

– Olen tehnyt tätä työtä kauan ja ollut pioneerina luomassa ammattikenttää, mutta se on vaatinut paljon uhrauksia esimerkiksi perhe-elämän suhteen. Sitä on joutunut tekemään öisin, silloin kun olisi ehkä kannattanut nukkua, hän toteaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Tämän tajuaminen sai Valtarin tekemään sosiaalisen median sisällöntuottajalle poikkeuksellisen päätöksen.

– Pitkän pohdinnan jälkeen jätin Instagramin tarinat kokonaan pois. Tämä saattaa tuntua pieneltä asialta, että mitä sillä nyt on väliä isossa mittakaavassa, mutta koska se on minun työni, siihen on mennyt valtavasti aikaa ja sieltä on tullut se raha, niin se on tosi iso päätös, hän sanoo.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Mikä on totuus suomalaisten sosiaalisen median käytöstä - mitä alustoja nyt suositaan? 1:30
Mikä on totuus suomalaisten sosiaalisen median käytöstä - mitä alustoja nyt suositaan?

Tavoitteena hitaampi some

Valtari haluaa omien sanojensa mukaan uida vastavirtaan ja olla tekemässä hitaampaa somea. Mutta mitä se on?

– Minulla on ollut jo monta vuotta vähän ahdistunut olo siitä, että millaiseksi vauhti somessa on mennyt. Jos ajatellaan, että aikaisemmin kun aloitin blogin kanssa, niin sen ääreen hakeuduttiin rauhassa lukemaan. Otettiin tietoisesti se aika, että nyt mä luen ja keskityn. Nyt se on aika lailla sitä, että some otetaan bussipysäkillä esille, sitä aletaan plärätä eikä sieltä haeta varsinaisesti mitään. Haluaisin palata siihen, että keskityttäisiin siihen mitä tehdään ja mitä luetaan – silloinkin, kun mennään sinne someen, hän selittää.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Moni sisällöntuottaja on hylännyt blogimaailman ja siirtynyt sieltä täysin erilaisille sosiaalisen median alustoille, mutta Valtari suuntaa nyt takaisin juurilleen.

– Tuntui, ettei ollut enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin lähteä muuttamaan tekemistään. Kun se vauhti vaan kiihtyy ja kiihtyy, niin en halua olla luomassa sellaista maailmaa itselleni tai lapsilleni, missä keskittymiskyky on kahden sekunnin videon mittainen, hän sanoo.  

Sosiaalisen median ammattilaisena Valtarin tulot tulevat kävijävirtojen ja mainosten kautta. Miten loikka hitaampaan someen on vaikuttanut hänen tuloihinsa? Katso koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat