Mainos

Käskettiin pärjätä vedellä vuorokausi: Malli sai potkut Louis Vuittonilta "turvotuksen" vuoksi

Suuria muotitaloja on vuosikausia kritisoitu epäterveiden kauneusihanteiden edistämisestä, kun muotinäytöksissä lavalle marssitetaan usein selvästi alipainoisia, jopa anorektisia malleja. Asiaa on pyritty muuttamaan, mutta jälleen kävi käry.

Tanskalainen, kansainvälistä uraa tehnyt malli Ulrikke Louise Lahn Høyer päivitti hiljaittain Facebookiin kirjoituksen muotitalo Louis Vuittonilta saamistaan potkuista.

Høyer, 20, kertoi pitkässä päivityksessään muotitalon antaneen hänelle viimehetken lähtöpassit Kioton näytöksestä, koska tämä oli kuulemma liian suuri. Malli on mitoiltaan kokoa 6 eli suomalaisittain kokoa 34.

Malli oli alunperin lentänyt Pariisiin sovittamaan Vuittonin vaatteita Japanin näytöstä varten ja hänet oli kiinnitetty esityksen mallikaartiin.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syöminen kiellettiin

Muutamaa viikkoa myöhemmin hän matkusti Japaniin. Kaikki vaikutti olevan hyvin, kunnes hän sai viestin omalta agentiltaan ennen esitystä. Agentti kertoi saaneensa kuulla Vuittonin edustajalta, että Høyer näytti turvonneelta. Hänelle oli sanottu, että Høyerin pitäisi olla seuraavat 24 tuntia syömättä, jotta tämä pääsisi mukaan esitykseen. Vain vedenjuonti olisi sallittu.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos Høyerin tuoreita Instagram-kuvia on uskominen, häntä on vaikea kuvailla hyvälläkään mielikuvituksella turvonneeksi. Mallin kasvot ovat kapeat ja hän vaikuttaa muutenkin erittäin sirolta.

Høyer järkyttyi kommentista, mutta halusi kuitenkin osallistua näytökseen. Hän jätti loput ateriat samana päivänä väliin ja söi seuraavana aamunakin vain ihan vähän pysyäkseen tolpillaan. Vuittonin edustaja saapui aamiaiselle Høyerin jo syötyä pienen annoksensa.

– Hän tuli selvästi tarkistamaan, etten varmasti ollut syönyt aamiaiseksi mitään, Høyer kirjoitti päivityksessään.

Paastoa seurasivat potkut

Myöhemmin samana päivänä Høyer sai kuitenkin kuulla tippuneensa pois esityksestä ja joutuvansa lähtemään kotiin. Muotitalo oli ottanut yhteyttä hänen tanskalaiseen mallitoimistoonsa ja sanonut Høyerin olevan yksinkertaisesti "liian turvoksissa".

Järkyttynyt Høyer halusi jakaa tarinansa sosiaalisessa mediassa saamansa kohtelun takia.

– Tämä alentava kohtelu on saanut minut päättämään, etten suostu enää ikinä samaan, enkä hyväksymään, että sellainen olisi normaalia. Heillä on mieletön valta nuoriin tyttöihin ja eivätkä he pelkää ajaa tyttöjä syömishäiriön partaalle, Høyer kirjoitti.

Høyer kuitenkin korostaa, että hän on saanut työskennellä urallaan pääosin hienojen ja ystävällisten ihmisten kanssa ja on hyvistä kokemuksistaan kiitollinen.

Lähde: Some Ecards

***

8:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.