Käsittämätöntä törsäystä miljardööriomistajalta: Valioliigajätti upottanut pelaajiin tähtitieteellisiä summia – tässä ovat tammikuun isoimmat siirrot

Katso videolta tammikuun siirtoikkunan merkittävimmät siirrot.

Jalkapallon tammikuun siirtoikkunan aikana ennätykset laitettiin jälleen uusiksi. Suurin syy tähän oli Valioliigaseura Chelsea, joka laittoi kunnolla rahaa palamaan.

Valioliigan Chelsea on törsännyt käsittämättömät yli 650 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin tällä kaudella. Joukkueen viimeisin hankinta oli 22-vuotias tuore maailmanmestari Enzo Fernandez, joka siirtyi sinipaitoihin Benficasta 121 miljoonan euron siirtosummalla.

Tammikuussa Chelsean törsäsi amerikkalaisomistaja Todd Boehlyn johdolla uusiin pelaajiin peräti 330 miljoonaa. Lontoolaisseura teki kaksi kalleinta hankintaa siirtoikkunan aikana, joihin paloi pelkästään lähes 200 miljoonaa euroa. Sekään ei riittänyt vaan Chelsea teki kahdeksasta kalleimmasta tammikuun siirrosta viisi kappaletta.  

Katso tammikuun siirtoikkunan kalleimmat ja tärkeimmät siirrot pääkuvan videolta.

Tähän mennessä Boehlyn ja Chelsean lepsu rahankäyttö ei ole tuottanut tulosta, ja joukkue on sarjassa vasta sijalla kymmenen. 

Chelsea oli aivan ylivoimainen törsääjä tammikuun siirtoikkunan aikana, ja erityisesti lontoolaisseuran ansiosta Valioliiga nousi siirothankintavertailussa totaalisesti omalle miljoonaluvulleen. Valioliigaan ostettiin pelaajia tammikuussa noin 920 miljoonalla eurolla, mikä rikkoo kaikki aikaisemmat ennätykset.

Valioliigaseurojen yhteenlaskettu rahankäyttö oli isompi kuin muiden Euroopan suursarjojen Saksan Bundesliigan, Espanjan La Ligan, Italian Serie A:n ja Ranskan Ligue 1:n yhteensä.

Suomalaiset lainalle

Tammikuun siirtoikkunan aikana myös nuoret suomalaispelaajat vaihtoivat maisemaa. MTV Urheilu uutisoi jo tiistaina, että 20-vuotias lupaus Naatan Skyttä siirtyy Ranskasta lainalle Tanskan Odenseen

Se ei suinkaan ollut ainoa suomalaissiirto. Hollannin pääsarjaseura Groningen kaappasi Oliver Antmanin, 21, loppukauden kattavalla lainasopimuksella Tanskan Nordsjällandista. Hyökkäyspäässä häärivä Antman on pelannut Nordsjällandin paidassa 79 ottelua ja iskenyt niissä 12 maalia.

Nordsjälland luopui väliaikaisesti myös toisesta suomalaispelaajasta. Leo Walta siirtyi lainalle toiseen Tanskan liigan pääsarjaseuraan, HB Kögeen. 19-vuotias kesikenttäpelaaja on päässyt kentälle Nordsjällandissa tällä kaudella viidessä liigaottelussa.

Nordsjällandista lähti lainalle myös kolmas suomalaispelaaja, Maksim Stjopin, 19. Uusi osoite on HJK. Hyökkääjänä pelaava Stjopin on pelannut tällä kaudella lähinnä Nordsjällandin reservijoukkueen ja nuorten joukkueen otteluita.

– Itselleni on nyt tärkeää ansaita peliaikaa miesten peleistä. Nordsjællandissa on 10 hyökkääjää, joten siellä kokoonpanoon murtautuminen olisi ollut erittäin hankalaa. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta koen, että HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel, Stjopin kertoo HJK;– Itselleni on nyt tärkeää ansaita peliaikaa miesten peleistä. Nordsjællandissa on 10 hyökkääjää, joten siellä kokoonpanoon murtautuminen olisi ollut erittäin hankalaa. Kiinnostusta oli muualtakin Euroopasta, mutta koen, että HJK on tässä vaiheessa oikea seuraava askel, Stjopin kertoo. HJK:n tiedotteen mukaan

Huuhkajissa 12 ottelua pelannut Niko Hämäläinen siirtyy loppukaudeksi lainalle Belgian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle RWDM:n riveihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja