HJK kaappasi halutun Huuhkajat-pelaajan — debyyttiä joudutaan odottamaan

Helsingin Jalkapalloklubi on vahvistanut alakertaansa Huuhkajien keskuspuolustaja Diogo Tomasilla. Sopimus on vuoden mittainen. MTV Urheilu avaa siirron taustoja.

Tomas, 26, oli ollut vailla seuraa viime vuoden lopusta lähtien, kun hänen sopimuksensa Norjan pääsarjaseura Odds BK:n kanssa tuli päätökseen.

MTV Urheilun tietojen mukaan Veikkausliigan entinen tähtipuolustaja herätti talven aikana runsaasti kiinnostusta myös Suomen ulkopuolella ennen päätöstään siirtyä Helsinkiin.

Tomas sai tiettävästi rahakkaita tarjouksia muun muassa Aasiasta ja Australiasta, minkä lisäksi pöydällä oli mahdollisuuksia jatkaa uraa Norjassa, Tanskassa tai Itä-Euroopassa.

Viimeisimpänä Tomasin ymmärretään neuvotelleen sopimuksesta Englantiin. Lähimmäksi diiliä pääsi kärkijoukkue maan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta, kunnes jalkavamma siirsi keskustelut lähemmäs Suomen hallitsevaa mestarijoukkuetta.

Alustavan arvion mukaan jalkavamma pitää Tomasin sivussa 1-2 kuukautta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei häntä välttämättä nähdä maaliskuussa Huuhkajien ja Walesin välisessä EM-jatkokarsintaottelussa.

Tomas voi olla pelikunnossa Veikkausliiga-kauden avausottelussa ex-seuraansa KuPSia vastaan, mutta hän ei tässä vaiheessa liity HJK:n joukkueharjoituksiin.

Tomas on aiemmin pelannut Veikkausliigassa Ilveksen, KuPSin ja FC Hakan väreissä. Huuhkajissa hänet on nähty neljässä ottelussa, viimeksi kesäkuun 6-0-voitossa San Marinoa vastaan.

HJK on tehnyt vuodenvaihteen jälkeen tuntuvan määrän uusia pelaajahankintoja. Seura on vahvistanut puolustustaan Tomasin lisäksi espanjalaisella Carlos Moros Gracialla, Tottenhamin akatemiakasvatti Brooklyn Lyons-Fosterilla sekä Viron maajoukkuemies Andreas Vaherilla.

Keskikentälle HJK on hankkinut Bundesliigassakin pelanneen Nunoo Sarpein ja Ruotsista takaisin ostetun Lucas Lingmanin, minkä lisäksi sen odotetaan vahvistavan hyökkäystään myös Veikkausliigan entisellä maalitykillä Lee Erwinillä.

Lue myös:

    Uusimmat