Aleksander Barkov kaukalon kuningas Floridassa – Panthers raateli Mikko Rantasen Avalanchen

Aleksander Barkov kuritti Colorado Avalanchea – suomalaissentterille tehot 1+2 1:28
Katso: Aleksander Barkov kuritti Colorado Avalanchea – suomalaissentterille tehot 1+2

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers otti niskalenkin vieraissa olleesta Colorado Avalanchesta. Florida kuritti denveriläisvieraitaan lukemin 4–0, ja suomalaisten lavat viuhuivat ottelun joka ikisessä maalissa.

Avauserässä Floridan suomalaiskippari Aleksander Barkov kirjautti syöttöpisteen sekä Carter Verhaeghen että Sam Reinhartin ylivoimamaaleista.

Toisessa erässä vauhdissa oli Eetu Luostarinen, joka laukoi kotijoukot 3–0-johtoon. Barkov vuorostaan sinetöi päätöserän rannelaukauksellaan ottelun loppulukemat.

Luostarinen on tehnyt kuluvalla kaudella kymmenen maalia.

Tehot 1+2 kerännyt Barkov on nakuttanut kauden mittaan tehot 12+39=51 yhteensä 46 ottelussa.

Florida on NHL:n itäisen konferenssin toisena. Mikko Rantasen tähdittämä Colorado on tappiosta huolimatta läntisen konferenssin neljäs.

Kapanen auttoi Bluesin voittoon

Buffalo Sabres isännöi St. Louis Bluesia, joka vei kotijoukkueesta voiton 3–1.

Missourilaisvieraat karkasivat avauserässä 1–0-johtoon Jake Neighboursin ylivoimamaalilla. Toisessa erässä Sabresin onnistui tasoittaa, mutta pian Blues luisteli lopullisesti karkuun.

Illan viimeisen maalin teki niin ikään Neighbours, jonka osumasta Kasperi Kapanen nappasi syöttöpisteen. Kapanen on kerryttänyt kuluvalta kaudelta tehot 4+10.

Ukko-Pekka Luukkonen torjui Buffalon maalilla 23 kertaa. St. Louisin maalia vartioi Joel Hofer, joka pysäytti kaikkiaan 33 laukausta.

St. Louis on voittanut nyt seitsemästä viime ottelustaan kuusi, kun taas Buffalo on hävinnyt neljä ottelua kuudesta.

Dallas-kolmikko ahkeroi seuralleen voiton

Kanadan puolella Dallas Stars vuorostaan kukisti isäntinä hääränneen Montreal Canadiensin maalein 3–2.

Montrealin Nick Suzuki avasi maalihanat toisen erän ensimmäisellä minuutilla, mutta Thomas Harley tasasi tilit vain reilut kolme minuuttia tämän jälkeen.

Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz kirjautti Harleyn onnistumisesta syöttöpisteen. Hintzin tilille on kilahtanut tällä kaudella jo 26 syöttöpistettä, minkä lisäksi hän on tehnyt 22 maalia.

Dallasin seuraava maali syntyi alle puoli minuuttia Harleyn osuman jälkeen. Dallasin illan toinen maali oli Tyler Seguinin käsialaa ja sitä olivat rakentamassa Matt Duchene sekä Mason Marchment. Kolmikko oli tismalleen samalla kokoonpanolla vastuussa myös Dallasin 3–1-maalista.

Montrealin illassa viimeisen maalin teki isäntäjoukkueen Juraj Slafkovsky, joka sai täysosuman jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussaan. Slovakialaishyökkääjän maalia olivat alustamassa avausmaalin tehnyt Suzuki ja tämän osumasta syöttöpisteen napannut Mike Matheson.

Dallasin maalia vartioi 18 laukausta torjunut Jake Oettinger, joka venytti NHL-uransa pisintä voittoputkea jo viidenteen peräkkäiseen otteluun, kerrotaan NHL:n verkkosivuilla. Voittoputki on pisin yhdellekään Dallas-veskarille sitten kauden 2018–2019, jolloin Ben Bishop voitti kuusi ottelua peräjälkeen.