Käsittämätön jääkiekkoerä! Leijonilta murhaavaa tehokkuutta – Sami Vatasen häikäisevä paluu jatkuu

Leijonat johti Tshekkiä 3-0 avauserän jälkeen jääkiekon Karjala-turnauksessa Helsingissä. Vieraat iskivät kuitenkin kaksi kavennusosumaa toisessa erässä.

Pääkuvan videolla Leijonien avauserän maalit – kaikki komeita osumia!

Jos tutkailee laukauksia maalia kohti, avauserän lukemat olivat huutava vääryys. Tshekki vei kyseisen tilaston 16-5 ja hallitsi peliä, mutta Suomen tehokkuus oli murhaavaa.

Toni Rajala osui jo reilun minuutin jälkeen. Myös Niko Ojamäki ja Jere Innala huudattivat kotiyleisöä.

Puolustaja Sami Vatanen sai syöttöpinnat 1-0- ja 2-0-maaleihin ja kasvatti käynnissä olevan Karjala-turnauksen saldonsa jo lukemiin 0+4. Vatanen pelasi edellisen kerran maajoukkueessa syksyllä 2016.

Tshekin maalivahti Miroslav Svoboda kirjasi vain kaksi torjuntaa – molemmat näistä vasta Leijonien osumien jälkeen. Leijonien Niclas Westerholm torjui 16 kertaa A-maajoukkueuransa debyyttierässä.

Tshekki vaihtoi toiseen erään maalille Lukes Stepanin. Vieraat saivat myös onnistumisia Suomen maalilla, kun Petr Kodytek ja Matej Blumel kavensivat toisella 20-minuuttisella lukemiksi 2-3.

Venäjän 3-0 torstaina kaataneen Suomen ja Tshekin välinen ottelu käynnistyi klo 18 ja kahden erän jälkeen 3-2-lukemissa.

Juttua päivitetty toisen erän jälkeen klo 19.29.