Mainos

Käsimatkatavarat aiheuttavat halpalentoyhtiölle ongelmia: "Jotkut tuovat mukanaan massiivisia reppuja"

Halpalentoyhtiö Ryanair on nyt puuttunut tapaan, jolla matkustajat yrittävät säästää rahaa lentomatkoissaan. Yhtiön mukaan ihmiset väärinkäyttävät yhtiön systeemiä liian isoilla käsimatkatavaroilla. 

Lentoyhtiö Ryanair sallii kaikkien yli kaksivuotiaiden matkustajien ottaa lennolle mukaansa kaksi käsimatkatavaraa; 10 kiloisen 55 x 40 x 10 kokoisen matkatavaran ja pienen käsilaukun. Muista matkatavaroista yhtiö perii lisämaksua. Vaikka suuri osa matkustajista noudattaa linjausta, aina löytyy myös niitä, jotka yrittävät kiertää säännöt parhaansa mukaan.

– Jos ihminen tuo mukanaan normaalikokoisen laukun, käsilaukun tai tietokonelaukun, asiat toimivat hyvin. Valitettavasti jotkut tuovat mukanaan massiivisia reppuja tai asioita, jotka eivät millään voi sopia koneeseen, ja se aiheuttaa ongelmia, lentoyhtiön talousjohtaja Neil Sorahan kertoo.

Matkailualan asiantuntijat kiistävät yhtiön väitteet

Yhtiö kertookin ryhtyvänsä lähitulevaisuudessa kiinnittämään aiempaa tarkempaa huomiota suoraan portille saapuneiden matkustajien laukkujen kokoon. Lähitulevaisuudessa lentohenkilökunta saattaa puuttua siis hyvinkin herkästi siihen, mitä tavaroita koneeseen oikein pääsee. 

– Olemme erittäin avokätisiä kun kyse on lentolaukuista, mutta on tärkeää, että ihmiset noudattavat sääntöjä. Jos he tekevät niin, asiassa ei ole ongelmaa. Mutta jos ihmiset tuovat mukanaan ”tiskialtaita”, se voi muuttaa politiikkaa, Sorahan kertoo.

Ongelmaksi on muodostunut myös se, että osa vanhemmista käyttää lapsiaan hyödyksi matkatavaroiden saamiseksi koneeseen. Sorah kertoo nähneensä jopa kaksivuotiaita lapsia, jotka yrittävät vetää painavia laukkuja koneeseen maksujen välttämiseksi.

Matkailualan asiantuntijat ovat kuitenkin kumonneet lentoyhtiön väitteet naurettavina ja kertovat, että asiakkaat eivät ole tehneet mitään väärää. TravelSupermarket.com asiantuntija Emma Coulthurstin mukaan vanhempien täytyy maksaa kaksivuotiaalle lapselle oma istumapaikka, joten heillä on näin ollen täysi oikeus tuoda myös matkatavarat kyseiselle lapselle.

Lähde: TheSun

Kurkista videolta, kuinka lentokoneateria oikein valmistuu. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.