Mainos

Käsiasehakemusten määrä laski neljänneksellä lakimuutoksen jälkeen

Aselain uudistus vähensi käsiaselupahakemuksia neljänneksellä.

Kesäkuussa voimaan tullut laki edellyttää käsiasetta hakevalta muun muassa 20 vuoden ikää ja todistusta kaksi vuotta kestäneestä aktiivisesta ampumaharrastuksesta.

Heinä-syyskuussa käsiaselupia haettiin koko maassa yli kolmetuhatta vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Poliisi ei kuitenkaan usko, että käsiasehakemusten määrä olisi pudonnut pysyvästi.

Kesäkuussa voimaan tulleen uuden käsiaseluvan edellytyksenä on 20 vuoden ikä ja todistus vähintään kaksi vuotta kestäneestä aktiivisesta harrastuksesta. Harrastustodistuksen kirjoittaa ampumaseurassa toimiva ampuma-asekouluttaja.

Heitä on vielä varsin vähän, sillä poliisi on järjestänyt koulutusta vasta kahdeksassa kaupungissa. Tulevaa ampuma-asekouluttajaa uusi pesti mietityttää.

Harrastuneisuutta käsiaseluvan hakija voi osoittaa muun muassa ratapäiväkirjojen ja henkilökohtaisen harjoittelupäiväkirjan avulla.

Käsiasetta esimerkiksi loukkupyyntiin tarvitsevat metsästäjät taas saavat todistuksen harrastuneisuudestaan riistanhoitoyhdistyksestä. Hakijan soveltuvuudesta aseen haltijaksi päättää edelleen poliisi.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Seitsemän uutiset 28.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.