Mainos

Karzai haluaa lisää kansainvälisiä joukkoja Afganistaniin

Afganistanin väliaikaishallinnon pääministeri Hamid Karzai on toistanut Lontoossa pyynnön kansainvälisten lisäjoukkojen saamisesta ja niiden toiminta-ajan pidentämisestä. Myös Afganistanin puolustusministeri Mohammad Fahim on luopunut vastustamasta kansainvälisen Isaf-joukon laajentamista.

Karzai pyysi jo eilen YK:n turvallisuusneuvostossa lisäjoukkoja ja niiden sijoittamista muuallekin kuin pääkaupunkiin Kabuliin. Karzai puhui Britannian hallitukselle ja kiitti maata sen Afganistanille antamasta avusta. Hän myös pyysi pääministeri Tony Blairia tukemaan brittien johtamien Isaf-joukkojen sijoittamista eri puolille Afganistania. Lisäjoukkojen tehtävänä olisi auttaa lopettamaan jäljellä olevien Taleban-taistelijoiden ja niskoittelevien heimopäälliköiden vastarinta.

Blair sanoi tiedotustilaisuudessa Downing Streetin tiloissa Britannian tekevän työtä sen puolesta, että turvallisuusjoukko jatkaa.

-Annamme kuljetus- ja huoltoapua joukolle, joka jatkaa jälkeemme, Blair sanoi.

Britannia haluaa luopua 17 maan sotilaista koostuvan Isaf-joukon johtamisesta huhtikuun loppuun mennessä. Turkkia on pyydetty jatkamaan tehtävässä, mutta se ei ole vielä tehnyt päätöstä.

Afganistanin puolustusministeriön virkamies kertoi tänään, ettei maan puolustusministeri enää vastusta Isaf-joukkojen laajentamista. Joukkojen tehtävänä on vakauttaa maa 23 sotavuoden jälkeen. Toimiajaksi on annettu puoli vuotta.

Fahimin oli määrä keskustella Britannian ministerien kanssa Afganistanin uuden armeijan muodostamisesta. Hänelle myös esitellään, kuinka Britannian armeijan toiminta on järjestetty.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.