Mainos

Karzai: Afganistanin parlamenttivaalit ehkä syyskuussa

Afganistanin presidentin Hamid Karzain mukaan Afganistanin parlamenttivaalit on siirretty syyskuulle.

Afganistanin keskusvaalilautakunta ehdottaa, että kauan odotetut ja moneen kertaan siirretyt parlamenttivaalit järjestettäisiin syyskuussa. Presidentti Hamid Karzai kertoi vaalien valmisteluista tänään tavattuaan Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen Kabulissa.

Vierailua varjosti tuhoisa pommi-isku Kandaharissa maan kaakkoisosassa vain muutamaa tuntia Ricen saapumisen jälkeen. Iskussa kuoli viisi ihmistä ja kolmisenkymmentä haavoittui.

- He esittivät syyskuuta, ja me kunnioitamme keskusvaalilautakunnan suosituksia, Karzai sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ricen kanssa.

Karzai huomautti, että vaalit olisi haluttu alun perin pitää toukokuussa, mutta niitä jouduttiin lykkäämään "teknisten syiden" takia.

- Olen hyvin luottavainen, että nämä vaalit ovat jälleen uusi esimerkki afgaanikansan sitoutumisesta demokratiaan, Rice muotoili omassa puheenvuorossaan.

Hän vakuutti, että Yhdysvallat tukee Afganistania maan valmistautuessa seuraavaan koitokseen kohti demokratiaa.

Rice keskusteli Karzain ja muiden afganistanilaisten johtajien kanssa myös huumeidenvastaisesta sodasta. Karzain mukaan väestö on turvautunut oopiumiunikon viljelyyn kehnon turvallisuustilanteen vuoksi. Rice sanoi Yhdysvaltain avustavan huumeidenvastaista taistelua tarjoamalla maaseudun asukkaille vaihtoehtoisia toimeentulokeinoja, koulutusta ja parempaa valvontaa. Rice palasi vielä illalla Pakistaniin, mistä hänen Aasian-kiertomatkansa jatkuu Kiinaan, Etelä-Koreaan ja Japaniin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.