Karvas tappio korpesi Pekka Rinnettä, huutomyrsky aiheutti väristyksiä – "Niin suuri määrä ihmisiä"

Pekka Rinne päästi neljä maalia, kun Nashville Predators hävisi keskiviikkona NHL:n ulkoilmaottelun Dallas Starsille 2–4.

Predators karkasi ylivoimalla 2–0-johtoon jo ensimmäisellä kympillä, mutta tämän jälkeen maalihanat tyrehtyivät.

Tällainen tappio yhdessä kauden merkittävimmistä – jopa kaikkein merkittävimmässä – runkosarjaotteluista korpesi Rinnettä. Kaiken lisäksi tappio oli Predatorsille kolmas peräkkäinen.

– Ottelu ei tuntunut tavalliselta runkosarjapeliltä vaan joltain paljon isommalta, mikä tekee tappiosta yhä karvaamman. Tämä sattuu hieman muita tappioita enemmän, Rinne kertasi Predatorsin verkkosivuilla.

Predators-pakki Mattias Ekholmin mukaan keskiviikon kohtaaminen muistutti suorastaan pudotuspeliottelua, ja tapahtuma alkoikin varsin räväkästi. Jo kolmannella minuutilla Starsin Corey Perry jyräsi Ryan Ellisiä kyynärpäällä päähän. Ellis makasi pitkään jään pinnassa, kunnes hänet talutettiin pukuhuoneen suojiin. Perry ajettiin tempustaan ulos.

Ottelua seurasi Dallasin Cotton Bowl -stadionilla 85 630 katsojaa, historian toiseksi suurin yleisömäärä NHL:n ulkoilmaotteluissa. Katsojista reilut 20 000 oli Nashvillestä.

Rinne huudatti Predators-kannattajia torjumalla avauserän puolivälin tienoilla Starsin rangaistuslaukauksen, mutta hänkin oli voimaton, kun kotijoukkueen myllytys lähti pyörimään toisen erän lopussa.

Stars latoi neljä maaliaan vajaassa kahdeksassa minuutissa.

– Tämä oli mahtava kokemus. Oli hienoa, että niin suuri määrä ihmisiä oli saapunut paikalle Nashvillestä. Kuulin heidät, ja se oli mahtavaa, kokemus, jonka muistan.

– Senkin takia tappio sattuu. Tällaisesta haluaisi tehdä erityisen pelin, mitä se kaikesta huolimatta toki olikin. Vaikka hävisimme, tämä oli erityistä.

Lämpötila Dallasissa oli ottelun alkaessa noin 13 celsiusastetta. Kyseessä oli täten historian lämpimin talviklassikko.