Karu kokemus kauppareissulla – näinkin ankeaa asiakaspalvelu voi olla: "Selkeä oletus oli, ettei etenkään naisasiakas voi tietää yhtään mitään"

Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa 1:36

"Kaikki tekniset ominaisuudet kerrottiin isäpuolelle, joka oli mukana, ja minulta kysyttiin vain, että onko väri hyvä", nimimerkki Sinuhe kertoi kyselyssä ankeasta asiakaspalvelukokemuksestaan.

Video paljastaa karun totuuden: Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa!

Kerroimme aiemmin kokemuksia siitä, miten eri tavalla eri sukupuolia kohdellaan kaupassa. Kyselyymme aiheesta tuli runsaasti karuja kertomuksia. 

"Autoa ostaessa minulle tyrkytettiin rikkinäisiä ja paljon käytettyjä autoja"

"Olin kerran ostamassa nappiksia tytölle urheiluliikkeestä. Viisi myyjää palveli miestä ja poikaa, jota ei edes kiinnostanut yhtään jalkapallo, ja yhtään apuja en saanut tytölleni. Menimme toiseen kauppaan ja saimme hyvää palvelua ja löysimme tytölle sopivat nappikset.

Autoa ostaessa minulle tyrkytettiin rikkinäisiä ja paljon käytettyjä autoja, vaikka aikeena oli ostaa vähän käytetty auto, jotta voisi huoletta ajaa vuosia. Kaikki tekniset ominaisuudet kerrottiin isäpuolelle, joka oli mukana, ja minulta kysyttiin vain, että onko väri hyvä. Monessa paikassa isäpuoleni sanoi, että minulle niitä teknisiä ominaisuuksia pitäisi kertoa, kun minä sitä autoa olen ostamassa. Käveltiin monesta paikasta ulos ja lopulta löytyi autokauppa, joka myy naiselle tasa-arvoisesti kuin miehelle eikä suinkaan huonointa autoa."

– Nimimerkki Sinuhe

"Yksikään myyjä ei noteerannut mitenkään"

"Kiertelin eräässä autokaupassa aikani, yksikään myyjä ei noteerannut mitenkään. Eihän sitä keski-ikäistä miestä tavallisissa vaatteissa kannatakaan palvella. Ostin sitten Espoosta auton, myyjä ihan oikeasti palveli ja oli kiinnostunut."

– Nimimerkki Tyytyväinen uudehkolla Skodalla ajaja

"Myyjän vastaus oli 'riittääkö budjetti'"

"Kiertelin yksin keittiökalusteliikkeitä ja aina kysyttiin, tuleeko myös mies paikalle. Sanoin, ettei tule, kun yksin asun ja remontoin.

Yhdessä paikassa, kun kysyin kaapin sisään laatikostoa, myyjän vastaus oli että 'riittääkö budjetti, kun tulee kalliimmaksi'. Kyse oli lopulta muutaman satasen erotuksesta.

Toisessa paikassa ihastuin yhteen ovimalliin ja kerroin myyjälle, minkä tyylistä etsin, hän ei tätä mallia esitellyt. Kun näytin sitä ovea, että entä tuo, hän tokaisi, että se on kalliimpaa mallistoa, vaikka emme budjetista olleet mitään puhuneet. Kummastakaan näistä liikkeestä en ostanut keittiötä."

– Nimimerkki Ansku

"Myyjä sanoi, että voinhan soittaa aina miehelleni"

"Olin ostamassa terassiruuveja, halusin 40 mm ruuveja, mutta kaupassa oli vain 35 ja 45 mm. Pohdin siinä, että riittääköhän se 35 mm, ja onko 45 mm jo liikaa, kun myyjä sanoi, että voinhan soittaa aina miehelleni, tai kuka sitä terassia tekeekään. Jaa, miehelleni kun olisin soittanut, niin hän olisi voinut olla hieman hämmentynyt, kun ei terassin teosta paljoa tiedä."

– Nimimerkki nainen20+

"Miesmyyjät halusivat minusta asiakkaana nopeasti eroon"

"Näitä tapauksia olisi kertoa vaikka kuinka monta. Tässä pari esimerkkiä: aikoinaan omistin yksin omakotitalon, johon tarvittiin uusi katto. Kävin monessa rakennustarvikeliikkeessä, mutta ilmeisesti naisasiakkaalle ei kuulu myydä kattopeltejä, en saanut yhdestäkään liikkeestä tavarasta tarjousta. Edes peltien listahintoja ei juurikaan kerrottu. Miesmyyjät halusivat minusta asiakkaana nopeasti eroon.

Yksi viimeisiä kokemuksia on viime syksyltä. Minä, keski-ikäinen, tukevavartaloinen nainen, yritin ostaa kunnollista tietokonetta, sellaista, missä olisi tietynlaisia ominaisuuksia kuvankäsittelyä varten. Nuoret miesmyyjät yrittivät myydä aivan jotain muuta kuin mitä halusin, yksi juoksi jopa kirjaimellisesti karkuun keksien yllättävää tehtävää toisaalla kesken asiakaspalvelun. Vain yksi myyjä palveli hyvin, ja sieltä tietenkin sen kalliinkin tietokoneen ostin. Selkeä yleinen oletus oli, ettei a) naisasiakas b) etenkään vanhempi naisasiakas voi tietää tietokoneista yhtään mitään."

– Nimimerkki Anna

Lue myös:

    Uusimmat