Karu arvio F1-sarjan kolmoseksi jämähtäneestä Red Bullista: "Tuossa on se maksimi"

F1-live: Formuloiden isoimmat puheenaiheet Meksikon GP:n alla 15:58
Videolla MTV Uutiset Live perkaa F1:sten Red Bullin tilannetta.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan Meksikossa tulevana viikonloppuna. C Moren F1-selostaja Niki Juusela summasi yhteen MTV Uutiset Livessä sarjan kärkitiimeistä jääneen Red Bullin tilannetta.

Red Bull on valmistajien MM-sarjassa kolmantena ja eroa edellä olevaan Ferrariin on yli 100 pistettä. 

– Se on selkeästi kolmanneksi paras tiimi. Ei pysty haastamaan. Max Verstappen on mielestäni erittäin hyvä otanta siitä, että missä Red Bullin iskukyky menee tällä hetkellä. Hän on yksi MM-sarjan nopeimmista kuljettajista ja tuossa on se maksimi, mihin hän pystyy tuolla kalustolla. Vaikka sieltä putoaisi toinen Mercedes ja Ferrari pois, niin aina on kaksi autoa edellä, Juusela sanoo.

Alexander Albon ja Pierre Gasly vaihtoivat kesken kauden paikkaa Red Bullin ja Toro Rosson välillä. Albon on ajanut tasaisesti Belgian GP:stä lähtien joka kerta kuuden joukkoon. Thaimaalaiskuskin suoritus on tavallaan yllätys Juuselalle ja tavallaan ei.

– Se tiedetään, että Red Bullin nykyinen auto sopii paremmin ajettavaksi Albonille kuin Gaslylle. Kyllä Red Bullilla pitää pystyä tuollaisia sijoituksia ajamaan, kun sieltä muut katoavat edestä pois. Palkintopallisijan metsästäminen on vielä mahdollista, mutta se on erittäin vaikeaa, Juusela toteaa.

– Albonin tapauksessa, vaikka pystyisitkin taistelemaan sijoituksesta kolmen joukkoon, niin lähtökohtaisesti sinun tulee voittaa myös tiimikaveri ja Verstappenin voittaminen ei ole helppoa. Siinä vaiheessa, kun on puhtaasti ajamalla kovempi kuin Verstappen, niin silloin se on kova temppu. Silloin ravistellaan Red Bullin organisaation hierarkiaa sisällä, jos Albon on nopeampi, Juusela sanoo.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna 27. lokakuuta Meksikossa.

Lue myös:

    Uusimmat