Mainos

Kartanonkosken valkoiseksi värjäytyneen veden mysteeri selvisi – puroon oli valunut kermaa

Vantaan Kartanonkoskella kummasteltiin keskiviikkona valkoiseksi värjäytynyttä puroa. Erikoisen värin syyksi osoittautui HK:n tehtaalta valunut kerma.

Vantaan ympäristökeskuksen selvityksen mukaan Kartanonkosken puron värjännyt kerma oli peräisin HKScanin Pakkalan tehdaskiinteistön hulevesiverkostosta.

Asiasta on ilmoitettu HKScanin ympäristölupaa valvovalle Uudenmaan ELY-keskukselle. HKScanilta on pyydetty selvitystä nestepäästön koostumuksesta, alkuperästä ja siitä, miksi se on ohjautunut hulevesiverkostoon.

Alustavien tutkimusten mukaan puroon päässyt neste oli kermaa, josta ei ole havaittu aiheutuneen haittaa ympäristölle tai eläimille. Lopullisen selvityksen on määrä valmistua ensi viikolla.

Valuman syynä virheellinen viemäriasennus

HKScanin alustavien selvitysten mukaan kerma olisi päätynyt viemäriin säiliön pesun yhteydessä. Hulevesikaivoon se on päätynyt virheellisen viemäriasennuksen vuoksi.

– Viemärin olisi pitänyt olla kytketty jätevesiviemäriin, mutta se on ohjautunut inhimillisestä erehdyksestä johtuen hulevesikaivoon, sanoo tuotantojohtaja Terhi Hakkarainen HKScanin Vantaan tuotantolaitokselta.

HKScanin mukaan viemäri on suljettu välittömästi havainnon jälkeen.

– On hyvä, että asia on tullut ilmi ja tilanne on korjattu. Pahoittelemme tapahtunutta. Meille on tärkeää kantaa vastuu toimintamme vaikutuksista ympäristöön ja haluamme varmistaa sen muun muassa investoimalla hulevesiemme laatua mittavaan laitteistoon.

Vantaalaisten oman Facebook-ryhmän keskustelijoiden mukaan Kartanonkosken puro ei vaihtanut keskiviikkona väriään ensimmäistä kertaa, vaan kyseessä on ollut toistuva ja vuosittainen ilmiö.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.