Karri Kivi paljasti Raimo Helmisen vuodatuksen Mörkö Anttilasta: "En ole koskaan kuullut hänen puhuvan niin pitkään, se tuli sydämestä"

Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti sensaatiomaisesti MM-kultaa, kun se kaatoi Kanadan loppuottelussa 3-1 numeroin. Leijonien suurimpia sankareita finaalissa sekä koko turnauksessa ollut Mörkö-Marko Anttila keräsi kehuja C Moren studiotiimin asiantuntijoilta ennen ottelua.

Kapteenina Leijonien joukkueessa toiminut Anttila iski Ruotsia vastaan puolivälierässä tasoitusmaalin, välierässä Venäjää vastaan voittomaalin ja finaalissa Kanadaa vastaan kaksi osumaa. 

– Juttelin ennen kisoja Raimo Helmisen kanssa, enkä ole koskaan kuullut hänen puhuvan niin pitkään, kun hän kuvaili Marko Anttilaa pelaajana ja ihmisenä. Se vuodatus, kun se tuli sydämestä. Niitä kaikkia hienouksia, joita hänestä löytyy. Nyt ne ovat tulleet esille jokaiselle suomalaiselle. Jopa silloinkin, kun oli niitä vaikeita hetkiä, niin Anttila oli ensimmäisenä selkä suorassa helppaamassa Jalosta ja loppuhan on herkkua, Karri Kivi toteaa.

– Kyllä on pitkä tie ja huikeaa on se, että miten hän on kehittynyt pelaajana. Hänet on toki varattu NHL:ään ja nyt kolmekymppisenä hän rupeaa olemaan, minä ottaisin hänet NHL-joukkueeseen samantien pelaavaan kokoonpanoon, jos siihen olisi mahdollisuus, Ville Nieminen täydentää. 

Leijonat voitti nyt sen kolmannen maailmanmestaruutensa. Anttila iski turnauksessa tehot 4+0.

Lue myös:

    Uusimmat