Karri Kiven korvannut Ilves-luotsi on tuonut yksinkertaisia muutoksia tupsukorvien otteisiin – "Sydän on pelissä mukana"

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kehuu omiaan paikallispelin voiton jälkeen:"Joukkue pisti kroppaa likoon ja pelasi suurella sydämellä" 2:39
Videolla Jouko Myrrän mietteitä perjantaisen voiton jälkeen.

Ilves otti perjantaina valtavan päänahan SM-liigassa, kun se aiheutti Tapparalle kauden ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla 2-1-lukemin.

Nuorella ja nälkäisellä joukkueella kauteen lähtenyttä Ilvestä pidettiin parhaimmillaan jopa yhtenä menestyssuosikkina. Joukkueen kausi alkoi kuitenkin karmivasti, mikä johti lopulta vuodesta 2016 lähtien joukkuetta luotsanneen Karri Kiven potkuihin.

Kiven paikan vetovastuussa otti apuvalmentajana toiminut Jouko Myrrä, joka on hiljalleen saamassa tupsukorvien kurssia kääntymään. Siitä oivallinen esimerkki nähtiinkin perjantaina Tampereen paikalliskamppailussa. Myrrän mukaan mistään ihmeteoista ei kuitenkaan ole kyse.

– Ollaan istuttu joukkueen kanssa ja videoiden sekä harjoittelun kautta laitettu perusarvot kuntoon. Puolustaminen, maalinedusta ja lätkän tärkein asia, se kenelle me pelaamme. Pelaamme toisillemme, jätkät antavat kaiken sydämestään tuolla jäällä. Sydän on pelissä mukana, niin silloin tapahtuu hyviä asioita, Myrrä summaa MTV Urheilulle.

Myrrä liittyi Ilveksen SM-liigajoukkueen valmennusryhmään samaan aikaan kuin Kivikin. Kiven taustalta parrasvaloihin noussut Myrrä on pyrkinyt päävalmentajana saamaan joukkueeseensa yhtenäisyyttä.

– Kyllähän hyvät valmennustiimit toimivat sellaisella tavalla, että kaikki tiimin jäsenet täydentävät toisiaan ja tekevät sen oman roolinsa. Totta kai päävalmentajana kantaa ison vastuun, niin hyvillä kuin huonoillakin hetkillä. Varmaan yksi iso asia itsellä on ollut se, että saadaan joukkue hengittämään samaa ilmaa, Myrrä kertoo.

Viime kaudella uransa parhaat pisteet SM-liigassa iskenyt Teemu Lepaus oli yksi perjantai-illan sankareista kahdella tehopisteellään. Lepauksen mukaan Myrrä on tuonut Ilveksen otteisiin jämäkkyyttä alkukauteen verrattuna.

– Peli on paljon yksinkertaisempaa kuin alkukaudesta. Alku oli sellaista monimutkaista ja luulimme itsestämme liikoja. Nyt kun olemme saaneet viisikkopuolustamista tiiviimmäksi ja lähdetty yhtä aikaa puolustuspäästä hyökkäykseen, niin olemme saaneet hyviä paikkoja, Lepaus avaa.

– Jokke inspiroi pelaajia luovuuteen ja työntekoon, että mikään ei saa jäädä kiinni työnteon puutteesta.

Lue myös:

    Uusimmat