Kärppien Ville Leskinen hurjana Oulussa, Malte Strömwall vastasi tehoilemalla Hämeenlinnassa – Ässät teki ihmenousun Porissa

Oulun Kärpät jatkoi voittojen tiellä jääkiekon SM-liigassa, kun se voitti SaiPan 3-2-lukemin.

Kärppien sankarina toimi hyökkääjä Ville Leskinen, joka teki tehot 2+1. Leskinen on nyt tehnyt 53 ottelussa tehot 28+25=53 ja johtaa sarjan maali- ja pistepörssiä.

Kärppien toisena maalintekijänä toimi Shaun Heshka. SaiPan osumat viimeistelivät Ville Vainikainen sekä Elmeri Kaksonen.

Viimeisellä sekunnilla SaiPalla oli kaksi mainiota maalipaikkaa, mutta Kärppien maalilla torjunut Veini Vehviläinen pystyi torjumaan molemmat yritykset, vaikka makasi kyljellään jään pinnassa.

Kärpät kasvatti sarjajohtonsa 27 pisteeseen.

HPK palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Kouvolan KooKoon 5-4-lukemin Hämeenlinnassa.

KooKoon Malte Strömwall teki ottelussa tehot 2+1 ja taistelee edelleenkin Leskisen kanssa pistepörssin voitosta.  Strömwall on nyt tehnyt 48 ottelussa 26+27=53 tehopistettä, eli saman verran kuin Leskinen.

HPK meni avauserässä 1-0-johtoon, kun Robert Leino onnistui maalinteossa. KooKoo nousi tasoihin Joonas Odenin maalilla ja meni 2-1-johtoon Anrei Hakulisen osumalla erän aikana.

HPK nousi kuitenkin tasoihin toisessa erässä ja meni 3-2-johtoon Eetu Tuulolan maalilla. Strömwall nosti KooKoon tasoihin, mutta kolmannessa erässä Valtteri Puustinen laukoi 4-3-johtomaalin.

KooKoo nousi kuitenkin jälleen tasoihin, kun Strömwall laukoi illan toisen maalinsa.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin HPK:lle teki Otto Paajanen.

Ässät voitti Lukon

Ässät nousi kolmen maalin tappioasemasta 5-4-voittoon Lukkoa vastaan Porissa.

Lukko johti ottelua parhaimmillaan 3-0-lukemin, mutta Ässät nousi toisen erän aikana 3-3-tasatilanteeseen Otto Kivenmäen yhdellä ja Peter Tiivolan kahdella osumalla.

Kolmannessa erässä Vili Sopanen teki 4-3-johtomaalin Lukolle, mutta Niklas Appelgren viimeisteli 4-4-tasoitusmaalin.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin Ässille teki Tiivola.

 

Lue myös:

    Uusimmat