Sportille karu kohtalo kuolemanottelussa, HIFK varmisti suoran puolivälieräpaikan – Malte Strömwall voitti piste- ja maalipörssin

Pelicans varmisti runkosarjan kolmannen sijan, kun se voitti Vaasan Sportin 5-1-lukemin SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella Lahdessa.

Samalla Sportin kausi päättyi runkosarjaan, sillä se ei pystynyt nousemaan Jyväskylän JYPin ohitse pudotuspeleihin. Näin ollen JYP jatkaa kauttaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Pelicans ratkaisi ottelun reilussa yhdessä erässä, kun Jesse Mankinen, Severi Lahtinen ja Oliwer Kaski onnistuivat maalinteossa ja veivät Pelicansin 3-0-johtoon.

Valtteri Viljanen teki Sportin 1-3-kavennusmaalin, mutta tämän lähemmäksi se ei päässyt. Hannes Björninen ja Juhamatti Aaltonen tekivät loppulukemiksi 5-1.

Helsingin IFK palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Porin Ässät 4-1-lukemin Helsingissä.

Voittonsa myötä IFK varmisti runkosarjan kuudennen sijansa ja eteni suoraan puolivälieriin.

IFK meni toisessa erässä Juha Jääskän osumalla 1-0-johtoon, mutta Ässät nousi tasoihin Peter Tiivolan osumalla.

Päätöserässä IFK:n suoraan puolivälieriin laukoi ruotsalaistähti Erik Thorell, joka laukoi kaksi maalia. Anton Lundell teki vielä loppulukemiksi 4-1.

TPS päihitti SaiPan, KooKoo kukisti Jukurit

Kouvolan KooKoo päätti kautensa voittoon, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta 4-3-voittoon Jukureita vastaan Mikkelissä.

KooKoon Malte Strömwall teki ottelussa tehot 2+0 ja voitti SM-liigan piste- ja maalipörssin.

KooKoon muina sankareina toimi Juha-Pekka Haataja sekä Anrei Hakulinen, jotka tekivät niin ikään kaksi pistettä ottelussa.

Turun Palloseura päätti runkosarjan voitokkaasti, kun se kukisti SaiPan 5-2-lukemin Turussa.

TPS sijoittui runkosarjassa neljänneksi.

TPS:n sankarina toimi hyökkääjä Oula Palve, joka teki tehot 0+4. Kaapo Kakko puolestaan teki liigahistoriaa, sillä hän rikkoi Aleksander Barkovin nimissä olleen alle 18-vuotiaden maaliennätyksen.

SaiPan maalit tekivät Ville Vainikainen ja Elmeri Kaksonen.

HPK voitti Tapparan, Lukko kukisti Ilveksen

HPK palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Tampereen Tapparan 3-1-lukemin Hämeenlinnassa.

Voittonsa avulla HPK varmisti viidennen sijan runkosarjassa ja eteni suoraan puolivälieriin.

Tappara meni 1-0-johtoon, mutta toisessa erässä HPK tuli takaa ohi. Ensin maalinteossa onnistui Miro Ruokonen ja hetkeä myöhemmin Eetu Tuulola vei HPK:n 2-1-johtoon.

Päätöserässä Valtteri Puustinen teki loppulukemiksi 3-1.

Rauman Lukko katkaisi orastavan tappioputkensa, kun se voitti Ilveksen 5-2-lukemin Tampereella.

Lukon sankarina toimi Heikki Liedes, joka teki kaksi maalia. Lukon muina maalintekijöinä toimivat Eetu Koivistoinen ja Justin Danforth.

Ilveksen maalintekijöinä toimivat Topias Haapanen ja Teemu Rautiainen.

KalPa yllätti Kärpät

KalPa päätti kautensa voittoon, kun se voitti Oulun Kärpät 4-3-lukemin.

Ottelu oli kahden erän jälkeen 1-1-tasatilanteessa, mutta KalPa meni Alexander Texierin osumalla 2-1-johtoon päätöserän alussa.

Kärpät ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Jussi Jokinen teki 2-2-tasoitusmaalin ja Ville Leskinen 3-2-johtomaalin.

KalPa nousi kuitenkin vielä 3-3-tasatilanteeseen, kun Jyri Junnila onnistui maalinteossa.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa ratkaisumaalin KalPalle laukoi Texier.