Kärpät murskavoittoon SM-liigan kärkikamppailussa, Jussi Jokinen mätti tehot 0+3 – JYPin Eric Perrin jätti ottelun kesken Porissa

Kärpät näytti jälleen vahvuutensa, kun se kukisti Turun Palloseuran 6-1-lukemin keskiviikkoiltana SM-liigan kärkikamppailussa.

Voitto oli Kärpille toinen peräkkäinen SM-liigassa ja se kasvatti sarjajohtonsa toisena olevaan TPS:ään 23 pisteeseen.

Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä Kärpät mätti neljä maalia. Jari Sailio, Aleksi Heponiemi, Shaun Heshka ja Otto Karvinen toimivat oululaisille maalintekijöinä.

Rasmus Kupari lisäsi oululaisten johdon viiteen maaliin ja Michal Kristof kuuteen maaliin päätöserässä. TPS ainoan maalin teki hyökkääjä Markus Nurmi.

Kärppien hyökkääjä Jussi Jokinen saalisti ottelussa tehot 0+3 ja on nyt tehnyt seitsemässä ottelussa 1+11=12 tehopistettä.

Jyväskylän JYP otti toisen peräkkäisen voittonsa SM-liigassa, kun se voitti Ässät 4-3-lukemin Porissa.

JYP johti ottelua 3-0-lukemin David Tomasekin, Jarkko Immosen ja Robert Rooban osumilla, mutta Ässät nousi tasoihin Jouka Juholan, Saku Salmelan ja Mikko Salmion maaleilla.

JYP meni kuitenkin reilut neljä minuuttia Ässien 3-3-maalin jälkeen 4-3-johtoon, kun Immonen onnistui toistamiseen maalinteossa. Immosen osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.

JYP sai jobinpostia päätöserässä, sillä kokenut hyökkääjä Eric Perrin jätti kaukalon kesken erän kovan taklauksen jälkeen.

Tappara voitti KalPan, Sport kukisti HIFK:n

Tappara palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se kukisti KalPan 5-2-lukemin Kuopiossa.

Tapparalla oli allaan kaksi tappiota, mutta palasi nyt voittojen tielle.

Tappara mätti avauserään neljä maalia, kun Jarkko Malinen, Juhani Jasu, Jere Karjalainen sekä Valtteri Kemiläinen onnistuivat maalinteossa.

KalPa nousi Otto Leskisen osumalla kahden maalin päähän, mutta Tapparan Veli-Matti Vittasmäki viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 5-2.

Sport otti tärkeän voiton, kun se voitti Helsingin IFK:n 4-3-lukemin Vaasassa.

Voittonsa avulla Sport katkaisi kolmen ottelun tappioputken.

Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin toisen erän puolivälissä. Sport johti ottelua 2-1-lukemin, kun Tommi Tikka sai suihkukomennuksen keihästämisestä.

Viiden minuutin ylivoimansa aikana IFK nousi ensin tasoihin Tommi Santalan osumalla ja meni 3-2-johtoon Sakari Salmisen maalilla.

Sport nousi kuitenkin kolmannessa erässä 3-3-tasatilanteeseen, kun Erik Riska onnistui pienestä kulmasta maalinteossa.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa voittomaalin Sportille iski Toni Kallela

HPK kukisti Jukurit, Ilves voitti KooKoon

Hämeenlinnan Pallokerho palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se kukisti Mikkelin Jukurit 4-3-lukemin.

Voittonsa ansiosta HPK katkaisi kolmen ottelun tappioputken.

Joukkueet tehtailivat maaleja tasatahtiin avauserässä, sillä ottelu oli erän jälkeen 2-2-tasatilanteessa. Jukurit meni toisessa erässä 3-2-johtoon, kun Joonas Kalliola onnistui maalinteossa.

HPK nousi kuitenkin tasoihin heti kolmannen erän alussa Otto Paajasen osumalla. Reilut seitsemän minuuttia myöhemmin Jere Innala laukoi HPK:n 4-3-voittomaalin.

Tampereen Ilves jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se voitti 2-1-lukemin KooKoon Kouvolassa.

Voitto oli Ilvekselle neljäs peräkkäinen.

KooKoo meni 1-0-johtoon, kun Anrei Hakulinen onnistui maalinteossa. Ilves nousi kuitenkin tasoihin Teemu Lepauksen osumalla.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa ratkaisumaalin Ilvekselle teki Juhani Tamminen.