Karppi-sarjan ohjaaja Rike Jokela teki kesällä elokuvan, joka on kaukana hittisarjasta – kuvaukset jouduttiin keskeyttämään helteen vuoksi

Ohjaaja-käsikirjoittaja Rike Jokelan uran kohokohdat liittyvät hardcore punkiin elokuvien ja tv-sarjojen sijaan 1:08
Ohjaaja-käsikirjoittaja Rike Jokelan uran kohokohdat eivät liity elokuviin tai tv-sarjoihin laisinkaan. Katso videolta, mihin muistoihin Jokela aina palaa. Ohjaaja kertoo myös, mistä saa suurimman osan Teosto-korvauksistaan, jotka eivät liity millään lailla hänen päivätyöhönsä.

Ohjaaja Rike Jokela on ohjannut suosittua Karppi-rikossarjaa kolmen kauden verran. Viime kesänä Jokela ohjasi Huijarit-elokuvan, jossa moni asia oli hänelle poikkeuksellinen. 

Ohjaaja Rike Jokela, 59, on tottunut palelemaan kuvauksissa ja pyrkinyt välttelemään kesää kuvausajankohtana. Tapaninpäivänä 26. joulukuuta ensi-iltansa saanut Huijarit-elokuva on kuitenkin poikkeus. 

– Se kuvattiin kesällä. Olen aina pyrkinyt välttämään kesää, koska en tykkää siitä, miltä se näyttää. Tykkään enemmän pimeästä keväästä ja syksystä, kun valo on matalalla. Nyt kuvasimme auringonpaisteessa käytännössä joka päivä, Jokela kertoi MTV Uutisille elokuvan mediatilaisuudessa. 

– Siksi yritin oppia tykkäämään kuvaamisesta kesällä. Ja kyllähän se tuohon tarinaan sopii. Karppi-tv-sarjaa olen tehnyt monta kautta putkeen, ja olen tottunut pelkkään sateeseen ja kylmään. Teoksissani on aika usein jokin musta sävy, niin vaikka tämäkin on rikostarina, niin tämä on silti hyvän fiiliksen elokuva. 

Keskelle kuvauksia osui helleaalto, jolloin elokuvaa kuvattiin pääosin ulkona. 

– Pidimme jatkuvasti juomataukoja. Jouduimme myös keskeyttämään kuvauksia, kun ihmiset alkoivat voida niin huonosti. Oli liian kuuma, lähes 40 astetta, Jokela muisteli. 

Huijarit-elokuva kertoo valeammateista, ja päärooleissa nähdään Tuulia Eloranta (valelääkäri Siru), Samuel Kujala (asianajaja Niko), Pilvi Hämäläinen (rikospoliisi Kati) ja Tommi Korpela (toimitusjohtaja Jukkis). Lisäksi valkokankaalla vilahtaa muun muassa Popedastakin tuttu muusikko Costello Hautamäki

Haaveissa hyvä komediaelokuva rockmusiikin maailmasta

Jokelan mielestä hyvä komediaelokuva on makuasia, mutta hän itse pitää siitä, että siinä on särmää. Kun mennään vähän siinä rajalla, että onko tämä hauskaa. 

Konttori-sarjasta olen aina tykännyt. Toisaalta lapsena pidin Chaplinista. Tykkään enemmän draamakomedioista kuin kreisihuumorista. Ehkä komediassa täytyy olla jotakin synkkää, mustaa puolta mukana. Jos sen näyttelisi vähän toisin, niin se olisi tragedia. 

Joulukuun loppupuolella Jokela kertoo saaneensa tiedon, että hänen ohjaamansa Karppi-rikossarja (Deadwind) on Suomen eniten myyty kulttuurituote maailmalla. Karppi on katsottavissa Yle Areenan lisäksi Netflixissä. 

– Muutama sata miljoonaa kertaa sitä on pyöritetty Netflixissä. Se on jonkinlainen saavutus, vaikkei se minun elämääni mitenkään vaikutakaan. Vähän tiesimme siitä etukäteen, mutta nyt kun Netflix paljasti tämän, niin uskaltaa sanoa, Jokela kertoi. 

Tulevaisuudessa Jokela haluaisi tehdä hyvän komedian, joka sijoittuu rockmusiikin maailmaan. 

– Johonkin keikkabussimaailmaan sijoittuva. Siitä tiedän aika paljon, enkä ole siitä aiheesta koskaan nähnyt kovin hyvää elokuvaa. Pitkä kuuma kesä ja Me ollaan parhaita! ovat tosin aika hyviä. Jälkimmäisessä kaksi nuorta tyttöä soittavat hardcore punkia oikeasti, eli huonosti. Se oli minusta hieno, Jokela kertoi. 

Ohjaaja-käsikirjoittaja Rike Jokelan uran kohokohdat eivät liity elokuviin tai tv-sarjoihin laisinkaan. Katso videolta, mihin muistoihin Jokela aina palaa. Ohjaaja kertoo myös, mistä saa suurimman osan Teosto-korvauksistaan, jotka eivät liity millään lailla hänen päivätyöhönsä. 

Lue myös:

    Uusimmat